Afyonkarahisar İl Müftülüğünden “Kutlu Doğum Haftası” Açıklaması

Afyonkarahisar İl Müftülüğünden “Kutlu Doğum Haftası” Açıklaması

Afyonkarahisar İl Müftülüğünden yapılan açıklamada bu yılki "Kutlu Doğum Haftası"nın ana temasının "H.Z. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olduğu belirtilerek,...

Afyonkarahisar İl Müftülüğünden yapılan açıklamada bu yılki "Kutlu Doğum Haftası"nın ana temasının "H.Z. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olduğu belirtilerek, etkinlikleri bu tema üzerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, H.Z. Muhammed'in (S.A.S) "insanlığı diriltmek için, gelin birlik olalım" çağrısı için bütün insanlığın "tevhid ve vahdet" ile hareket etmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tevhid, sözlükte "bir şeyin tek olduğuna hükmetmek ve onun böyle olduğunu bilmek" anlamına gelir. Istılahı anlamda ise Allah'ın zatını bütün tasavvurlardan, zihinlerdeki hayal ve evhamdan tecrit etmektir.

Vahdet ise kardeşlik, dostluk, sevgi, yardımlaşma ve dayanışmadır. Birlikte yaşama, paylaşma, ortak değerlere sahip olma ve ortak ideallere yönelmedir. Tevhidin sancağı altında toplanma, Allah'ın dini yolunda her türlü dünyevi menfaati bir kenara bırakmadır. İslam dünyasında yaşanan acıları ortak, dertleri ortak ve duaları ortak kılmaktır. Ümmet bilincini dimağlarda, gönüllerde hissetmektir. Vahdet, Müslümanlarla kardeş olma, olmayanlarla da arkadaş olabilmektir. Unutulmamalıdır ki yeryüzündeki bütün muhtaçlara, bütün mazlumlara, bütün insanlığa huzur ve saadet getirecek olan duygu ve düşünce, İslam'ın tevhid ve vahdet anlayışındadır. "H.Z. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" teması ve "İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak, ayağa kaldırmak için gelin birlik olalım" çağrısı etrafında kutlu doğumunu idrak ediyoruz. Sevgili Peygamberimiz H.Z. Muhammed Mustafa'nın (S.A.S.) getirdiği tevhid dinini ve rahmet yüklü evrensel mesajlarım; başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam dünyasının vahdetine, birliğine, dirliğine, iriliğine ve huzuruna vesile olması temennisiyle, Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim."