Afyonkarahisar’da İş Gücü Piyasa Araştırması Yapılacak

Afyonkarahisar’da İş Gücü Piyasa Araştırması Yapılacak

Çalışma ve İş Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 8 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında kentte "İş Gücü Piyasa Araştırması"nın...

Çalışma ve İş Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 8 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında kentte "İş Gücü Piyasa Araştırması"nın yapılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, araştırma kapsamında bir dizi iş yerinin ziyaret edileceği aktarılarak, "Bilindiği üzere, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu ve kurumumuz 2013-2017 stratejik planı gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa işgücü piyasası analizi gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda, genel müdürlüğümüzün 5 Nisan 2016 tarih ve 12724 sayılı talimatına istinaden 2016 yılı İş Gücü Piyasa Araştırması'nın (İPA) alan çalışması il müdürlüğümüzce 8 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İş gücü piyasa araştırmasının, kurumumuzca sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağı düşünülmektedir. Çalışma kapsamında yapılan iş yeri ziyaretleri ile hem Kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin veriler tespit edilebilecektir" ifade edildi.