Ağrı kesici iğne felç etti !

Ağrı kesici iğne felç etti !

Mersin'de iğne kesici iğne sonrası sağ ayağı felç olan hasta hemşireden şikayetçi oldu.

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, 32 yaşındaki Hasan Koç, burnundan et aldırdığı ameliyatın ardından yapılan ağrı kesici iğne sonrası sağ ayağını kullanamaz hale gelince, hemşire Nezire İlcay'dan şikayetçi oldu. Koç, “Acımı azaltmak yerine artırıp, beni felç etti'' derken, suçlanan 13 yıllık hemşire Nezire İlcay ise konuşmadı.

Bir kooperatifin apartman inşaatında bekçi olarak çalışan Hasan Koç, rahat nefes almasına da engel olan burnundaki etin alınması amacıyla Erdemli Devlet Hastanesi'ne başvurdu. 2 Ekim'de ameliyat edilen Koç'a, Kulak-Burun-Boğaz Servisi'nde yatarken ağrısının azaltılması amacıyla nöbetçi hemşire Nezire İlcay tarafından iğne yapıldı. Canı yanıp, sağ kalçasında uyuşma hisseden Koç, iğne yapan hemşireye durumu anlattı. Yürüyüp, egzersiz yapması tavsiye edilen Koç'un, yürüyüş de yapmasına rağmen bacağındaki uyuşukluk geçmedi. Doktora da durumu anlatan Koç, uyuşmanın geçeceği söylenip, ilaç yazılarak taburcu edildi. Eve gittiğinde sağ ayağının diz kapağından aşağı kısmının morardığını fark eden Koç, yeniden aynı hastaneye gidip, ayağını gösterdi. Vitamin kullanması tavsiye edilen Koç, ayağındaki ağrının devam etmesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bu hastanede bir hafta süreyle ilaç tedavisi uygulanan Koç'un sağ kalçasına iğne yapılırken sinirlerinin zedelendiği teşhisi konuldu.

Koç, bunun üzerine iğneyi yapan hemşire Nezire İlcay hakkında Erdemli Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verip, şikayette bulundu. Tedavisi şu an Mersin'deki Toros Devlet Hastanesi'nde süren Koç, “İğne yaparken sinirlerimi zedelemiş. Acımı azaltmak amacıyla ağrı kesici iğne yaptı. Acım azalmak yerine arttı, beni felç etti. Bu yüzden yürüyemiyorum. Belki hiç yürüyemeyeceğim. Benim canım yandı, başkasınınki yanmasın. Hemşireden davacıyım. Davayı da sonuna kadar takip edeceğim. 13 yıllık bir hemşire bunu yaparsa, stajyer hemşire ne yapar?'' dedi.

Hatalı iğne yaptığı ileri sürülen hemşire İlcay ise konuyla ilgili konuşmak istemedi.