Ağrıda tarım ve hayvancılık çalıştayı düzenlendi

Ağrıda tarım ve hayvancılık çalıştayı düzenlendi

Ağrı Valiliği, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen Ağrı İli Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda başladı.

Ağrı Valiliği, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen Ağrı İli Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda başladı. 2 gün sürecek çalıştayın ilk oturumundan sonraki grup çalışmaları İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde devam etti.

        Çalıştayın açılışına Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, kaymakamlar, kurum amirleri ve Ağrılı çiftçiler katıldı. Çalıştayda konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan; “Tarım dünyanın her yerinde olmazsa olmaz değerdir. Ama tarımın başta politikası, eğitimi ve komplike olarak bunların bir araya getirilip çiftçiye ve topluma sunulması çok önemlidir.” dedi. Prof. Dr. Aslan, şöyle devam etti; “Böyle bir çalıştayın üniversitemizde olmasından dolayı çok mutluyum. İlimizde olmasından dolayı çok mutluyum. İnşallah bu tekerrür eder, tekrar tekrar sizleri üniversitemizde görürüz. Bundan hem ilimiz, genelde de ülkemiz fayda sağlar ve bu da bizi mutlu eder.”

        Vali Dr. Mehmet Tekinaslan de tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu vurguladı. Ağrı nüfusunun yüzde 75'inin tarım ve hayvancılıkla geçindiğini vurgulayan Tekinarslan, “Ağrı'da sanayi dumanının tütmemiş olması bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Çünkü ilimizde toprak, su ve hava kirlenmemiştir. Yüksek kaliteli bir tarım yapabilmek ve verim alabilmek için bu bir şanstır.” dedi. Ağrı'da özellikle organik tarıma ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Dr. Tekinarslan, doğal kaynakların buna müsait olduğunu vurguladı.

        Çalıştayın ilk oturumu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, Ağrı İbahim Çeçen Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesinden gelen akademisyenlerin sunumlarıyla sona erdi. Çalıştay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde devam etti.
CİHAN