AİHM önünde ''Erdoğan diplomasız cumhurbaşkanı'' eylemi

AİHM önünde ''Erdoğan diplomasız cumhurbaşkanı'' eylemi
Güncelleme:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde, Avrupa’da yaşayan Türkler "Erdoğan diplomasız cumhurbaşkanı" konulu basın açıklaması tertip etti ve "Mahkemenin Erdoğan hakkında yargılama başlatacağına inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Avrupa’da yaşayan Türklerin organize ettiği “Erdoğan diplomasız cumhurbaşkanı” konulu basın açıklaması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde düzenlenen bir mitingle yapıldı.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında basın açıklamasının ayrıntılarını paylaştı.

Can Ataklı, “Metin Güler’in girişimiyle yapılan gösteri ve basın açıklamasında ‘Erdoğan’ın geçerli üniversite diploması olmamasına rağmen cumhurbaşkanı seçildiği, bunun suç olduğu, Türkiye’deki iç hukuk olanaklarının da artık tükendiği, Erdoğan’ın bu nedenle AİHM’de yargılanması gerektiği’ ileri sürüldü” ifadelerini kullandı.

“Metin Güler, gösterinin tam AİHM savcı ve yargıçlarının öğle yemeği için dışarı çıktığı zamana denk geldiğini de söyleyerek ‘Konuyu zaten hepsi çok iyi biliyor. Kısa bir süre sonra mahkemenin kendiliğinden harekete geçerek, Erdoğan hakkında yargılama başlatacağına inanıyoruz’ dedi” açıklamasında bulunan Can Ataklı, şunları yazdı:

“Metin Güler aynı gösteri ve basın açıklamasının 19 Aralık’ta tekrar edileceğini de söyledi.

 Strasburg’daki AİHM önündeki gösteriye 40’a yakın kişi katıldı. Basın bildirisini okuyan Metin Güler, katılımın az olmasını ‘korkuya’ bağladı. İmza kampanyalarına binlerce kişinin katıldığını belirten Güler ‘Konu, sarayın çok öfkesini çektiği için herkes korkuyor ve kimse görünmek istemiyor. Bu nedenle fotoğraf çekilirken bile çok dikkatli olduk’ dedi.”

Can Ataklı'nın yazısının tamamı için...