AİLE İÇİ ŞİDDET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

AİLE İÇİ ŞİDDET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Samsun'un İlkadım İlçesinde, aile içi şiddet bilgilendirme semineri düzenlendi.

Samsun'un İlkadım İlçesinde, aile içi şiddet bilgilendirme semineri düzenlendi.

İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür Merkezi'nde, Halk Eğitim Merkezi'nde çeşitli branşlarda eğitim gören yaklaşık bine yakın bayan kursiyere, aile içi şiddete yönelik seminer verildi.

Emniyet Müdürlüğü, Samsun Barosu ve sağlık kuruluşlarının koordinatörlüğü ile düzenlenen 'Aile İçi Şiddet' semineri ile şiddete maruz kalmış veya her an şiddet görebilme ihtimali olan bayanlara şiddet karşısında nasıl davranmaları gerektiği öğretildi.

Toplum tarafından aile içi şiddetin yalnızca fiziksel yönden değerlendirildiğini belirten sosyolog Gülen Acar, "Halk içinde şiddet fiziksel olarak algılanıyor. Seminerde bayan kursiyerlere şiddeti dört boyutuyla anlatıyoruz. Psikolojik, ekonomik, fiziksel ve cinsel olmak üzere halkımızın her an yaşayabileceği şiddet türlerini geniş kapsamlı şekilde ele alıyoruz" dedi.

Aile Koruma Yasası ile kadına şiddet arasında ilişki kurarak insanları bilinçlendirmeye çalıştıklarını kaydeden psikolojik danışman ve rehber Ayşe Ünal ise, "Bayanların şiddet konusunda bilinçlenmesi adına görsel sunum gösterileriyle bir nebzede olsa kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bayanların ilgisi gün geçtikçe artıyor. Kursiyerler dışında Samsun'daki tüm bayanları aile içi şiddet toplantımıza bekliyoruz" diye konuştu.