AK PARTİ DİVRİĞİ İLÇE BAŞKANI MERMER, İLÇE ESNAFINI ZİYARET ETTİ

AK PARTİ DİVRİĞİ İLÇE BAŞKANI MERMER, İLÇE ESNAFINI     ZİYARET ETTİ

AK Parti Divriği İlçe Başkanı Selahattin Mermer, seçim çalışmaları çerçevesinde esnafı ziyaret etti.

AK Parti Divriği İlçe Başkanı Selahattin Mermer, seçim çalışmaları çerçevesinde esnafı ziyaret etti.

İlçedeki 30 esnafı ziyaret eden Mermer, 12 Haziran seçimlerinde partilerine destek istedi. Mermer, yaptığı açıklamada, 12 Haziran seçimlerine AK Parti Divriği Teşkilatı olarak hazır olduklarını ifade etti. Divriği'nin geçmiş yıllara nazaran hizmet noktasında büyük bir ivme kazandığını belirten Mermer, Divriği'nin son 5 yıl içerisinde, görmediği hizmetleri gördüğünü kaydetti.

Mermer, "Dünya kültür mirası olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın yanı sıra tarihi konaklarıyla, köprüleriyle ve birçok kültürel mirası ile göz dolduran ilçemizde, bu çalışmalar bu şekilde devam ettiği sürece, önümüzdeki yıllarda Divriğimiz hak ettiği yere ulaşacaktır" dedi.

Divriğili Nuri Demirağ'ın torunu Mesude Nursuna Memecan'ın Sivas milletvekili adayı olmasından dolayı Divriğililer olarak gurur duyduklarını ifade eden Mermer, "Sayın Başbakanımıza Divriğimize gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Özellikle Divriğili bir insanın memleketimizi temsil etmesi, Divriğililer olarak bizleri sevindirdi" diye konuştu.

Divriği'de yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Mermer, şunları kaydetti:

"Divriği'nin şu an için en önemli 2 sorunu olan su ve yol sorununa, AK Parti olarak hassasiyetle üzerinde durduk. Başbakanımızın ziyaretinde bunu kendilerine belirttik. Su konusunda Devlet Su İşleri Müdürlüğü, çalışmalarına halen devam etmektedir. Yol konusunda ise Karayün-Celalli bölgesinde hummalı bir çalışma sürdürülmekte olup, diğer yandan Çetinkaya-Divriği yolunda ise yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Ulu Camii ve Darüşşifası etrafında devam eden kamulaştırma çalışmalarının ise 1. etabı kısmen bitmiş olup, 2. etap çalışmalarının da bitmesiyle artık ilçemiz büyük bir şantiye bölgesi olacaktır. Bir taraftan Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu, diğer taraftan ise ilçe merkezinde yapılacak bazı düzenlemelerle tahminen 3-4 yıl sonra ilçemizde büyük bir değişim yaşanacaktır. Bu durum, hiçbir ilçeyi ziyaret etme fırsatı bulamayan ve bu yoğunlukta ilçemizi ziyaret ederek bizleri şereflendiren Başbakanımızın, Divriği'nin sorunlarını yakından ilgilendiğinin bir göstergesidir. Bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Valimize ve emeği geçen herkese Divriğililer adına teşekkür ediyorum."