Ak Parti Kadın Kolları, Ahi Baba Mustafa Karagüllü’yü Ziyaret Etti

Ak Parti Kadın Kolları, Ahi Baba Mustafa Karagüllü’yü Ziyaret Etti

AK Parti Kadın Kolları, düzenlediği organizasyonla Ahi Baba olarak anılan Mustafa Karagüllü'yü ziyaret ederek ahilik geleneği ve ahilik teşkilatlanması...

AK Parti Kadın Kolları, düzenlediği organizasyonla Ahi Baba olarak anılan Mustafa Karagüllü'yü ziyaret ederek ahilik geleneği ve ahilik teşkilatlanması hakkında bilgiler aldı.

Kadın Kollarının düzenlediği program hakkında bilgi veren İl Başkanı Mustafa Kendirli, ahilik geleneğini yaşatmanın kendileri için en büyük görev ve kültürel mirasında devamlılığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Ahiliğin Hacı Bektaş-ı Veli'nin tavsiyesi ile kurulan esnaf teşkilatlanmasının adının olduğunu ifade eden İl Başkanı Kendirli, "Teşkilatımızın Ahi Baba olarak anılan ve Kırşehirle birlikte Türkiye geneline anlatımları ile ahiliği anlatıp anlattığı her şeyi bizzat hayatında yaşayan Mustafa Karagüllü'nün hayat tecrübesinden faydalanması Kadın Kolları Teşkilatımız açısından önemlidir. Mustafa Karagüllü ile gerçekleşen sohbet sonunda kadınlarımızın teşkilatımızın genç bayanlarına edindikleri tecrübeyi ve büyük çınarın hayatından kesitleri anlatması kültürel devamlılığı da sağlar. Kırşehir'de iktidarımız içerisinde daima ahilik geleneğine uyarak ve Ahi Evran'ın anlatımları doğrultusunda siyasi teşkilatlanmamızı geliştirerek geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Bizim için ahilik kesinlikle ilkelerinden ödün vermeden yaşayacağımız yaşadığımız gibi de gelecek kuşaklara aktaracağımız teşkilatlanma şeklidir." diye konuştu.

Ahi Baba Mustafa Karagüllü, ziyaretçilerine çeşitli ikramlarda bulundu ve tecrübelerini anlattı.