Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli:

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli:

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, teşkilatın geride bıraktığı bir yıllık görev süresinin muhasebesi, icraatlar, yapılanlar, ileriki dönem çalışma programı ve genel anlamda Karşıyaka’nın duru

- AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, teşkilatın geride bıraktığı bir yıllık görev süresinin muhasebesi, icraatlar, yapılanlar, ileriki dönem çalışma programı ve genel anlamda Karşıyaka’nın durumunu değerlendirdi.

Karşıyaka Belediyesi’nin gelmiş geçmiş belediyeler içinde en başarısızı olduğunu söyleyen Sürekli, seçmene seslenerek “Bize ödünç oy verin, Karşıyaka değişimi görsün” dedi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, İlçe Başkan Yardımcıları Abdullah Mertoğlu, Tanfer Kemerli, Mehmet Özer, Hakan Düzovalılar, Kamil Karadeniz, Mesut Güldoğan, eski İlçe Başkan Yardımcıları Ömer Beydeş ve Fatih Ertürkmen’in hazır bulunduğu basın toplantısı düzenledi.

Sürekli, göreve geldikleri dönemden itibaren yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Karşıyaka’yı bir adım öne çıkarmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Sürekli, “Göreve geldiğimizde kısa sürede yönetimi kurduk ve bu yönetimi kamuoyuyla paylaştık. En büyük icraatlarımızdan biri de ilçe binamızı taşımak oldu. Bakanlarımızın bile beğenisini kazanan ilçe binamız, teşkilatımızın motivesini arttırdı. Gerçekten yoğun bir tempoda çalışıyor, Karşıyaka için neler yapabiliriz diye gece gündüz düşünüyoruz. Bazı zamanlar 3 milletvekilimiz ile birlikte ilçede programlara katılıyor, vatandaşlarımızla birebir görüşmeler yapıyoruz. Geride bıraktığımız ilçe kongremizde yoğun bir katılım söz konusuydu. Teşkilatımız için oldukça verimli, motive edici bir kongre oldu. İl kongremize de 3 bin kişi ile katılarak, ilçe bazında en yüksek katılımı sağlayan ilçe olduk. Öte yandan geride bıraktığımız Ramazan ayı boyunca İl teşkilatımız önderliğinde gönül sofraları kurarak, Karşıyakalılarla aramızda gönül köprüleri kurduk. Teşkilatımız şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 500 sosyal yardım paketi dağıtarak bir rekora imza attı” diye konuştu.

HER AN SEÇMENİN YANINDAYIZ

Karşıyakalıların AK Parti’ye yönelik tepkilerinin oldukça olumlu yönde ilerleme kaydettiğini belirten, halkın içine çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Sürekli, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Son seçimlerde yüzde 22 oy oranındaydık. Gün geçtikte Karşıyaka’da aldığımız tepkiler olumlu yönde ilerleme gösteriyor. Bizler takdir toplarken, Karşıyaka Belediyesi’ne yönelik tepkiler ise hızla artıyor. Halkın içine çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Seçmenler bizleri evlerinde ağırlıyorlar. Onlarla aramızda sıcak bağlar kurduk. Yine İl Teşkilatımız önderliğinde sandık bazlı çalışmalar yürüterek, seçmene birebir ulaşmış olduk, ulaşmaya da devam edeceğiz. Bu yoğun tempomuzu seçim dönemine kadar sürdüreceğiz. Seçimden seçime değil, her an seçmenin yanında yer alacağız. Sandık bazlı çalışmalarımız, sivil toplum örgütleri ve esnaf ziyaretlerimiz artarak devam edecek. Seçim dönemine kadar yapılması gereken ne varsa yapılacak. AK Parti Karşıyaka Teşkilatı olarak, 30 asil 30 yedek, mahalle ve gençlik kollarımız olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Sandığa gittiğimizde vicdanımız rahat olacak. 864 sandığın her birine sandık koordinatörü atadık. Seçim nasıl kazanılır, seçmene nasıl yaklaşılır gibi konularda koordinatörlerimize eğitim veriyoruz.”

KORKU SİYASETİ YAPANLARA PRİM YOK

Sürekli, AK Parti’nin İzmir ve Karşıyaka’da son anket çalışmalarında oy oranını arttırmış olduğunu belirterek, seçim dönemine kadar İzmir ve Karşıyaka’da bu oranın CHP’yi geride bırakacağını söyledi.

Sürekli, “Kamuoyu anketlerinden aldığımız verilere göre Karşıyaka’da istikrarlı bir şekilde AK Parti’nin yükselişte, CHP’nin ise ciddi bir düşüşte olduğunu görüyoruz. Aynı anketlerde İzmir’de yüzde 30’ları geçtik, yüzde 35’lere doğru ilerliyoruz. Seçim dönemine yakın Karşıyaka’da CHP’yi geride bırakacağız diye tahmin ediyoruz. Seçmenin gönlünü kazanmaya, seçmenin gönlüne girmeye çalışıyoruz. İzmir’de korku siyaseti yapanlara halk artık pirim vermiyor. İstiyoruz ki AK Parti hizmetini Karşıyaka görsün” diye konuştu.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ YAPIYOR

Başkan Sürekli, Karşıyaka Belediyesi’nin son zamanlarda restoran işletmeciliğine soyunduğu ifade ederek, ilçede başka hiçbir icraat yapılmadığını öne sürdü. Karşıyaka’nın altyapı sorunlarına da dikkat çeken Sürekli, yağmurlu günlerin ardından ilçenin çamurdan geçilmediğini söyledi.

Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü: “Yağmurlu günler geçiriyor ve görüyoruz ki Karşıyaka’da altyapı sorunları henüz çözülebilmiş değil. Karşıyaka’nın sokakları çamurdan geçilmiyor. Karşıyaka böyle bir yönetim anlayışını böyle bir belediyeyi hak etmiyor. Görünen o ki 9 yılımız boşa gitti. Karşıyakalı seçmenlere sesleniyorum, bize ödünç oy verin ve bu belediyeden kurtulun. Ortada hiçbir yatırım yok, Karşıyaka Belediyesi restoran işletmeciliğine soyundu. Tek yaptıkları ilçede çeşitli yerlerde açtıkları restoranları işletmek, başka bir icraatları kalmadı. Ve buna da icraat denemez, çünkü esnafa büyük zarar veriyor. Şehrin her yerine restoran açmak hangi zihniyetin ürünü, gerçekten anlamıyorum. Üstelik bu tesisler zarar ediyor. Bu konunun takipçisi olacak, gereken incelemeleri yapacağız.”

GELMİŞ GEÇMİŞ EN KÖTÜ BELEDİYE

AK Parti Karşıyaka Teşkilatı olarak, halktan gelen tüm şikayetleri değerlendirip, incelemeye aldıklarının altını çizen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka’daki mevcut belediye yönetiminin gelmiş geçmiş en başarısız yönetim olduğunu ileri sürdü.

Sürekli, “Halktan gelen tüm şikâyetleri gündeme alıp inceliyoruz. Karşıyaka Belediyesi ilçeye yatırım yapmıyor. Çünkü elindeki arazileri satmakla meşgul. Belediye’nin gündemini incelediğimizde arazi satışıyla ilgili maddeler görüyoruz. Belki ihtiyaç fazlası gayrimenkuller satılabilir ancak bunların parasını restoran işletmeciliğinde kullanamazsınız. Bunlar lüzumsuz işlerdir. Oradan gelecek parayla Karşıyaka’nın çehresini değiştirmeniz gerekir. Karşıyakalı, Belediye başkanından memnun değil. Karşıyaka Belediyesi sınıfta kalmıştır ve Karşıyaka’daki bugüne kadar gelmiş geçmiş en başarısız belediyedir” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi’nde AK Parti’den 3 Belediye Meclis üyesi bulunduğunu, ancak bu üyelere hiçbir komisyon görevi verilmediğinden yakınan Sürekli, “Bu üyelerimize komisyon görevi bir türlü verilmiyor. Elbette bu bir yasal zorunluluk değil, ancak siyasal etik açısından, şeffaf siyaset açısından bu arkadaşlarımızın, plan, bütçe, imar, hukuk gibi komisyonlarda görev alması gerekir. Bu verilecek görevler, komisyon içindeki işleyişten haberleri olması açısından son derece önemlidir” ifadelerinde bulundu.

DURAK’TAN YERSİZ ÇIKIŞLAR GELİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından, hükümetin ilçede yapmak istedikleri projelere gerekçe göstermeden itirazlar yaptığını belirten Sürekli, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Son örnek marina projesini buna örnek gösterebilirim. Karşıyaka’nın çehresini değiştirecek bir proje. Projeyi inceledik. Proje 2 yılda bitecek. 500 yatlık bir proje. Hemen istemeyiz itirazları yükseldi. ÇED süresi olacak. İtirazlarınızı yaparsınız. Kocaoğlu olumsuz yaklaşımının nedenlerini anlattı. Ancak Durak’tan yersiz çıkışlar geldi. Hiçbir gerekçe sunmadan itiraz ediyorsun. Öncelikle teşekkür etmen gerek. Derinliği olmadan yapılan açıklamaları doğru bulmuyorum.”