Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar,

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar,

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından düzenlenen konferansta konuşan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar,...

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından düzenlenen konferansta konuşan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, "İşte bugün günümüz dünyasında, bizim bölgemizde de kendi içimizde de bu Ebu Cehiller, Ebu Lehebler yaşamaya devam ediyor" dedi.

Yenişehir mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen programa AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç, STK Temsilcileri, Siverek-Der üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın ardından açılış konuşmasını yapan Siverek-Der Başkanı Celal Koç, "İnsanlığın peygamberimizin mesajından gittikçe uzaklaştığını ve uzaklaştıkça çıkılmaz yollara girdiğini görebilmekteyiz. İnsanlık O'nun yüce ahlakından uzaklaştığı oranda maddi ve manevi sıkıntılara, belalara ve tuzaklara maruz kalmaktadır. İnsanlık dinin çağrısından yüz çevirdiği için Filistin mahzun, Yemen viran, Suriye harabe ve daha ismini zikretmediğim diğer İslam ülkeleri biçare durumdadır. Allah'ü Teala'nın "Peygambere Uyun" emrine uyulmadığı için insanların şiddetli bir cezaya çarptırılacağı bize bildirilmektedir. Toplumun yüzde 99'unu Müslüman ülkemizde gazetelerde, internette eğer Resulullah'a hakaretler yapılabiliyorsa, biz Müslümanlara büyük sorumluluklar düştüğünü bilmemiz gerekiyor" dedi.

"CİDDİ SIKINTILARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Konferansta konuşan AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ise son dönemlerin İslam alemi açısından zorlu geçtiğini söyledi. Ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını belirten Gülpınar, "Bugünlerde insanlık zorlu dönemlerinden birini yaşıyor. Özellikle İslam alemine baktığımızda genel olarak özelde de kendi ülkemize baktığımızda maalesef ki ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Tabi bunun çözümünün, formülünün Kur'an-ı Kerim'de, Hazreti Resulullah'ın yaşantısında, O'nun hayatını tatbik etmek olduğunu biliyoruz. Ama bilmeyenler bu sıkıntıları bugün başımıza ve önümüze getiriyorlar. Eğer biz inandığımız gibi yaşarsak ve gerçek manada iman edersek özellikle burada bu güzel genç arkadaşlara sesleniyorum. İnşallah Siverek-Der'in bu düzenlediği programlar bundan sonra katlanarak artar, daha güzel programlara ben imza atacaklarına inanıyorum" dedi.

Peygamberimizin örnek hayatının herkes anlatılmasını isteyen Gülpınar, "Siz zaten inanmış gençler olarak buraya toplandınız ama sizin de mutlaka arkadaş çevreniz, yakın çevreniz vardır. Bunlarla sohbet ettiğinizde, bu tür programlarda öğrendiklerinizi, kendi ilminizi, Peygamber Efendimizin ahlakını, O'nun nasıl bir insan olduğunu, genç arkadaşlarınıza aktararak, sizlerde en azından bu sorunların bertaraf edilmesine bir nebze de olsa katkıda bulunabilirsiniz" diye konuştu.

Peygamberimiz hayatta iken kendisi gördükleri halde inanmayanların olduğunu söyleyen Gülpınar, "Tabi O'nun zamanında da O'na inanmayanlar olmuş, o bedbahtlar her zaman olacak. Kendisini gördüğü halde, kendisiyle beraber yan yana yaşadığı halde, O'ndan bihaber kalan, O'nu farklı nitelendirmelerle, her şeyi açık bir şekilde gördüğü halde inanmak istemeyen Ebu Cehiller, Ebu Leheb'ler her zaman olmuş ve kıyamete kadar da olacak. İşte bugün günümüz dünyasında da, bizim bölgemizde de kendi içimizde de bu Ebu Cehiller, Ebu Leheb'ler yaşamaya devam ediyor. O Peygambere inanmış gençlerin varlığı halen devam ediyor. O'nunla yan yana yaşıyormuş gibi, yaşayan gençlerin sayesinde Ebu Cehil ve Ebu Leheb'lerin başı ezilecek ve her zaman yok olmaya mahkum olacaklar. Zafer her zaman Allah'ın izniyle inananların olacak ve zafer siz Peygamber Efendimize inanmış ve onu layıkıyla seven, O'nu canı gönülden seven gençlerin izlediği yol ile inananların olacak. Değerli gençler lütfen sizden ricam bundan sonra Peygamber Efendimize daha sıkı sarılın, bugünkü olan bağınızı, yarın daha üst seviyeye çıkarın ve sadece kendiniz sevmekle kalmayın etrafınıza da sevdirin" ifadelerini kullandı.

"BAYRAĞI SİZE DEVREDECEĞİM"

Hizmet bayrağını gençlere devredeceklerini belirten Gülpınar, "Ben sizlerden ümitliyim. Bizler ileride bayrağı size devredeceğiz. Çünkü bu makamlar kimseye kalıcı değil, bu makamlar kimseye ebedi mülk değil, inşallah bayrağı sizin gibi inanmış gençlere devrettiğimiz de bizim de gözümüz arkada kalmayacak. Bizim gönlümüz, vicdanımız rahat edecek. Allah yar ve yardımcınız olsun" diye konuştu.

Milletvekili Kasım Gülpınar konuşmasının ardından sahneye çıkan Araştırmacı-Yazar Muhammed Özkılınç, Hz. Muhammed'in yaşantısı ve o dönemde yaşananlarla ilgili bilgiler verdi.Program ilahi gruplarının seslendirdiği ilahilerin ardından Siverek-Der tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Yaklaşık 2 saat süren programı çok sayıda kişinin ayakta izledi.