Ak Parti’de Belediye Başkan Aday Adaylığı Süreci

Ak Parti’de Belediye Başkan Aday Adaylığı Süreci

AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, il genelindeki tüm belediyeleri alma anlamındaki çalışmalarına aday adaylığı sürecinden sonra hızlı bir şekilde devam edeceklerini kaydetti.

- AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, il genelindeki tüm belediyeleri alma anlamındaki çalışmalarına aday adaylığı sürecinden sonra hızlı bir şekilde devam edeceklerini kaydetti.

AK Parti’de belediye başkan aday adaylarının resmi başvuru sürecinin başladığını ifade eden Başkan Eroğlu, aday adaylarının merkez yoklama usulü ile belirleneceğini kaydetti. Başkan Eroğlu, “Yapılan nihaiyi neticesini merkez karar kurulu, yönetme kurulu ve başbakanımızın vereceği karar sonucunda bizler bu süreci neticeye erdirmiş olacağız. Aday adayı olmak isteyenler bu bir aylık süreçte bizlere müracaat edebilir. Nüfusu 100 binin üzerinde olan illerde belediye başkan aday adaylığı için 3 bin TL, ilçelerde nüfusu 50 binden az olanlarda 750 TL, 50 binden fazla olanlarda bin 500 TL, beldelerde 400 TL, İl Genel Meclis ve Belediye Meclisi aday adaylarından ise 250 TL. özel aidat alınacak” dedi.

Başkan Eroğlu, aday adaylığı sürecinden sonra kasım ayında temayül yoklaması yapılacağını belirterek, “Belediye Başkan adaylarımızın belli olması ile birlikte bizlerde hızlı bir şekilde çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Tokat’ta ki tüm belediyeleri alma anlamındaki çalışmalarımızı daha da hızlı bir şekilde devam etmiş olacağız” diye konuştu.