Ak Parti’den Maslak Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifine Ziyaret

Ak Parti’den Maslak Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifine Ziyaret

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Avukat Halil Uluay, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'ni ziyaret etti.

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Avukat Halil Uluay, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Kastamonu Açık Maslak mevkiinde yapılması planlanan yeni küçük sanayi sitesinin Kastamonu'nun ufkunu açacağını ve algısını değiştireceğine inandığını söyleyen İl Başkanı Uluay, sanayi sitesi projesinin Türkiye'ye örnek bir proje olması gerektiğini belirterek, yapılacak olan projenin Kastamonu'nun bağrından çıktığını kaydetti. Başkan Uluay, projenin hem Türkiye'de hem de dünyada emsal teşkil etmesi gerektiğine işaret etti.

Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesinin, Kastamonu'nun ufkunu açacak bir proje olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Uluay, sanayi sitesinin şehrin ihtiyaçlarını karşılamadığının herkes tarafından bilindiğini ve bu kapsamda projenin hayata geçirilmesinde katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Yeni yapılacak olan sanayi sitesinden beklentilerin boşa çıkmayacağını belirten Uluay, "Kısa sürede Kastamonu'nun ihtiyacı olan sanayi sitesi giderilmiş olacak. Türkiye standartlarının üzerinde bir projenin Kastamonu'ya kazandırılmasını arzu ediyoruz. Türkiye'nin değil dünyanın sayılı projelerinden bir tanesi olmasını istiyoruz. Valiliğimizden belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımızdan kamu kurumlarımıza bu çalışmada kim elini taşın altına koyması gerekiyorsa her türlü çalışmanın içerisinde yer almasını bekliyoruz. Bundan sonra hayata geçireceğimiz projeler ile Kastamonu'nun görüntüsü değişecek, Türkiye'deki algısı değişecektir. Maslak Sanayi Sitesi'nin hayata geçirilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızı ziyaret ettik. Sayın Bakanımız projenin hayata geçirilmesi noktasında her türlü desteği vereceğini ifade etti. Yeter ki biz Kastamonu olarak güzel bir proje ortaya koyalım. Bakanlık nezdinde her hangi bir pürüz ile karşılaşmayacağız. Yasal prosedürleri tamamladığımızda proje hazırlama çalışmalarına bir an önce başlamalıyız" diye konuştu.

"KASTAMONU AHŞAP FUARI'NIN ADI, TESCİLLİ HALE GETİRİLMELİ"

Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan 6. Kastamonu Ahşap Fuarı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Uluay, Ahşap Fuarı için ciddi bir çalışma yürüttüklerini ve yürüttükleri çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini ifade etti. Uluay, "Yaptığımız çalışmalar sonuçlandırdıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Hem şahsım olarak hem de partimiz olarak Ahşap Fuarı'nı çok önemsiyoruz. Fuarın Kastamonu'nun önemli bir kazanımı olduğunu düşünüyoruz. Ahşap Fuarı'na biz gerekli ilgiyi göstermezsek elimizden kaptırırız. Ahşap Fuarı'na dört elle sarılmamız ve kimseye kaptırmamız gerekiyor. Kastamonu Ahşap Fuarı'nı yerelden çıkarıp dünyaya açmamız gerekiyor. Fuarı düzenlediğimiz bir alan var ancak çağın koşullarına uygun bir fuar alanımızın olmasını isteriz. Yeni yapılacak olan sanayi sitesinde bir fuar alanının oluşması gerekiyor. bu noktada talepler dikkate alınmalıdır. Modern bir fuar alanımızın olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Fuar alanı dediğimizde üstü kapalı, dört tarafı çevrili bir alan akla gelmemelidir. Fuar alanına içeriden ya da dışarıdan gelen vatandaşlarımız sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmedir. Yeni yapılacak fuar alanında seminerler düzenlenebilir, brifingler verilebilir. İstemeliyiz, hiçbir zaman bu bize yeter dememeliyiz. Bunu dediğimiz zaman ise gelişimimiz durmuş demektir. Kastamonu Ahşap Fuarı adı tescilli hale gelmeli ve "fuar" ibaresi her zaman kullanılmalıdır. Ahşap Fuarı dediğimiz zaman Kastamonu akla gelmesi gerekiyor. Fuar ile Kastamonu'yu bütünleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sirkecioğlu ise, 740 üyeye ulaşarak Türkiye'nin en büyük sanayi sitesi kooperatifine ulaştıklarını ve bu üye büyüklüğüne sahip başka bir kooperatif bulunmadığını kaydetti.

900 müracaat aldıklarını ifade eden Sirkecioğlu, yeni yapılacak sanayi sitesinde ileriyi de düşünerek bin iş yeri yapmayı planladıklarını ayrıca yeni alanlar oluşturarak yeni yetişecek neslin de alt yapısını şimdiden oluşturacaklarını söyledi.

Yeni sanayi sitesinin Kastamonu'nun vizyon projelerinden bir tanesi olduğunu ve Kastamonu'nun yeni bir sanayi sitesine acil bir ihtiyaç duyduğunu ifade eden Sirkecioğlu, bu kapsamda projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin net üye sayısının 740 olduğunu belirten Başkan Sirkecioğlu, sanayi sitesi esnaflarını işyeri sahibi yapmak, sanayi esnafını daha modern bir iş yerine kavuşturmak için yola çıktıklarını belirtti.