AK Partili Başkana sandık başında dayak

AK Partili Başkana sandık başında dayak

AK Parti Van Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş, sandık başında saldırıya uğradı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma işlemi devam ederken, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de çeşitli asayiş olayları yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Van'da, AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş, Koyunyatağı Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlkokulunda kurulan 1051 numaralı sandıkta oy kullandı.

Bu sırada sandık başkanından salonda düzenin sağlanmasını isteyen Toktaş, 10-15 kişilik grubun saldırısına uğradı. İlçe Devlet Hastanesinden darp raporu alan Toktaş'ın şikayeti üzerine 4 kişinin ifadesine başvuruldu.

BİTLİS: AĞABEYİNİN KİMLİĞİYLE OY KULLANMAYA GİDİNCE...

Güroymak ilçesinde ağabeyinin kimliğiyle oy kullanmaya çalışan kişi gözaltına alındı. 

İlçede, Cesim T, ağabeyi Hatip T'nin kimliğiyle 100. Yıl İlkokulundaki 1018 numaralı sandıkta oy kullanmak istedi.

Cesim T, sandık görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Hakkında "Seçim Kanununa Muhalefet" suçundan yasal işlem başlatılan Tekin, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

MUŞ: 15 KİŞİ YAKALANDI

Muş'ta farklı suçlardan aranan 15 kişi, oy kullanmaya gittikleri okullarda yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan kişilerin hangi okullarda oy kullanacaklarını tespit etti.

Bu okullarda önlem alan polis ekipleri, aranan 14 kişi ile hakkında bir davada ifade vermeye gitmediği için yakalama kararı bulunan eski Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı'yı oylarını kullandıktan sonra sandık başında gözaltına aldı. 

Balcı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.

HAKKARİ: PKK'NIN HENDEKLERİ ENGEL OLAMADI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendek ve oluşturulan barikatlar nedeniyle sandıkların kurulamadığı 5 okulda seçmenler, oylarını aynı mahalledeki farklı okullarda kullanıyor.

İlçe Seçim Kurulu'nun, Orman, Yeşildere, Dize ve Cumhuriyet mahallelerindeki Gazi, Vali Erdoğan Gürbüz, Kuruköy ve Atatürk ilkokulları ile Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki sandıkların güvenlik gerekçesiyle taşınması kararının ardından seçmenler, aynı mahalledeki farklı okullarda sandık başına gitti.