AK Partili başkandan çeyiz listesi gibi makam aracı kriteri

AK Partili başkandan çeyiz listesi gibi makam aracı kriteri
Güncelleme:

İstanbul'un Başkaşehir ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu için özel tahsis edilecek makam aracı özellikleriyle dikkat çekti.

AK Partili Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kendisine tahsis edilecek makam aracı için; buzdolabı, tv ünitesi, halı, uydu ve özel ses sistemi talep etti. Belediye başkanının dikkat çeken bir diğer isteği ise; masaj yapan özel bir koltuk olarak kayıtlara geçti.

Gazete Damga'da yer alan habere göre; Belediye'nin Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilanda, Kartoğlu'na tahsis edilecek makam aracının son model olması; içerisinde otomatik kumandayla açılıp kapanabilecek televizyon ünitesi, buzdolabı, halı kaplı zemin, uydu ve özel ses sistemiyle, özel bir masaj koltuğu olması gerektiği belirtildi.

Kartoğlu'nun makam aracı için bu şekilde isteklerde bulunmasının ise yasayı ihlal olarak değerlendirileceği ifade edildi.

Mevcut yasada 237 sayılı Taşıt Kanunu gereğince hiçbir belediye başkanının Passat marka araç dahil yabancı araç kiralayamayacağı ve makam aracı olarak kullanamayacağı belirtiliyor.

Öte yandan Kartoğlu’nun istekleri makam aracıyla da bitmiyor. Belediyeye iş makinesi, mobil tuvalet, mobil taziye evi, kamyonlar ve şoför alımını da aynı ilan üzerinden duyuran AKP'li Kartoğlu; bütün bu isteklerini de 3 yıllık torba ihaleye çıkardı.

Söz konusu ihalenin bedeli ise 266 milyon Türk lirası.

AK Partili başkandan çeyiz listesi gibi makam aracı kriteri - Resim : 1