Ak Partili İpek: “Sistemin Tıkır Tıkır İşleyebileceği Bir Anayasa Yapmak İstiyoruz”

Ak Partili İpek: “Sistemin Tıkır Tıkır İşleyebileceği Bir Anayasa Yapmak İstiyoruz”

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, "Ülkemizi çok daha ileriye taşıyabilmek için başkanlık sistemi dahil ülkemizin bütün sisteminin tıkır tıkır...

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, "Ülkemizi çok daha ileriye taşıyabilmek için başkanlık sistemi dahil ülkemizin bütün sisteminin tıkır tıkır işleyebileceği bir anayasa yapmak istiyoruz" dedi.

AK Parti Amasya İl Başkanlığı'nın düzenlediği İl Danışma Toplantısı'nda yeni anayasa konusuna değinen Haluk İpek, "Diğer ülkelerle rekabet ederken bizim anayasamız bizi arkamızdan çekmiştir. Bir ülkenin anayasası o ülkenin hızla ilerlemesine veya yavaş ilerlemesine yok açacak bir sistemi öngörüyor. Biz bugüne kadar Murat 124 nasıl gidiyor, 50 ile 60 ile gidiyor. Onunla gitti Türkiye. Yani 1982 Anayasası, 1961 Anayasası öyle. Ama biz hızlandık. Bu anayasa bize yetmiyor. Biz şöyle 150 ile 160 ile 170 ile hızlı bir şekilde arayı açacak, aradaki açığı kapatacak, diğer devletlerle iyi mücadele edecek bir sistemi getirip milletimize çok daha iyi hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

İpek'in partinin kuruluşundan bu yana gelen süreci de değerlendirdiği toplantıda Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek de birer konuşma yaptı. Toplantıya çok sayıda partili katıldı.