Ak Partili Işıkhan: “Avrupa Mültecileri Almak İçin Din Şartı Koşuyor”

Ak Partili Işıkhan: “Avrupa Mültecileri Almak İçin Din Şartı Koşuyor”

Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Işıkhan, "İkinci Adbulhamid'in uğradığı haksızlık, itibarsızlaştırma ve tahtan indirme politikaları,...

Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Işıkhan, "İkinci Adbulhamid'in uğradığı haksızlık, itibarsızlaştırma ve tahtan indirme politikaları, şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmakta" dedi.

Demre'de Ak Parti Demre İlçe Teşkilatı'nın Danışma Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde gerçekleşen toplantıya, Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Işıkhan, Ak Parti Antalya Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, İl AR-GE Başkanı Zihni Kilit, Ak Parti İlçe Koordinatörü Durmuş Alkan, Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Avcı'nın yanı sıra yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

"ABDULHAMİD'E YAPILANLAR ERDOĞAN'A DA YAPILIYOR"

Toplantıda konuşan Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Işıkhan, Osmanlı İmparatorluğu padişahlarından 2. Abdulhamid'e yapılan itibarsızlaştırma ve tahttan indirme senaryosunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını söyledi. Abdulhamid döneminde Osmanlı'nın dış borcunun olmayıp refah içerisinde bir dönem geçirdiğini hatırlatan Abdullah Işıkhan, Türkiye'nin de şuanda aynı durumda olduğuna işaret ederek, "Bugün Türkiye'de bunu yaşamakta. Ve gün gittikçe güçlenen bir yapısı var. Geçmişte yaşanan sıkıntıları biliyorsunuz hastanelerde iğne vurulamıyorduk, ilaç alamıyorduk. Kuyrukları, enflasyon ne hallerdeydi. Düşünün. Şimdi ise güçlü bir Türkiye var karşılarında. Sadece kendini güçlü tutan değil, mazluma sahip çıkan bir Türkiye var. İkinci Adbulhamid'in uğradığı haksızlıklar, itibarsızlaştırma ve tahtan indirme politikaları şuanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmakta. İsimler aynı ama senaryo ve roller aynı" diye konuştu.

"AVRUPA MÜLTECİLERİ ALMAK İÇİN DİN ŞARTI KOŞUYOR"

Mülteci konusunda Türkiye'nin dünyaya büyük bir örnek verdiğini kaydeden Işıkhan, "Ama bugün Avrupa'ya bakın, "sizi mülteci olarak alırız ama bizim dinimize geçerseniz" diyor Türkiye kendisine sığınmış her dil ve ırktan insanı, yardıma muhtaç olduğu için kabul etti ve etmeye devam ediyor.. Osmanlı da bunu yapıyordu. 1400'lü yıllarda İspanya'dan kaçan mülteciler Osmanlı'ya sığınmıştı. Almanya'dan hitlerden kaçan mülteciler, mazlumlar, bilim insanlar yine Türkiye'ye sığınmıştı. Bu mevzu Ak Parti, MHP, CHP mevzusu değil, insanlık mevzusudur. Bunları siyasi ve maddi gücümüz olmasaydı yapabilir miydik? Hayır" ifadelerini kullandı.