AK Partili isimden flaş yeni parti açıklaması: ''İhtiyaç ki konuşuluyor''

AK Partili isimden flaş yeni parti açıklaması: ''İhtiyaç ki konuşuluyor''
Güncelleme:

AK Prti'de 3 dönem milletvekilliği yapan Selçuk Özdağ, Gül ve Davutoğlu'nun kuracağı yeni parti iddialarıyla ilgili önemli iddialarda bulundu.

AK Parti’de 3 dönem milletvekilliği yapan Selçuk Özdağ, Gül ve Davutoğlu'nun kuracağı yeni parti iddialarıyla ilgili, "Eğer bunlar çok konuşuluyorsa ve bunu herkes konuşuyorsa bir ihtiyaca mı var da konuşuyor demektir. İhtiyaç olmasa bu konuşulur mu? Domates, nohut fiyatları, tanzim satışlar neden konuşuluyor? Bir problem var. Bunların konuşulması dolaylı olarak doğru olduğunu ortaya koyuyor bir noktada dolaylı olarak. Türkiye de bir arayış da var. Bu arayışı birileri olgunlukla karşılamalı, herkes olgunlukla karşılamalı. FP'den sonra SP-AK Parti kurulurken, MÇP'den MHP ye doğru geçerken bir ihtiyaç manzumesinin karşılığında çıktı bunlar. Cumhurbaşkanı diyor ki ‘daha önce de parti kuranlar oldu gördük sonucunu' diyor. O zamanlar bir talep yokmuş demek ki. Bir de rahatsız olmaya gerek yok" diye konuştu.

Üç dönem AK Parti’den milletvekilliği yapan TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz ve Fetö’nün bilinmeyenlerini anlattı. 2011 yılında ABD’ye giderek Gülen’e “Cemaat demokrasi dışı işlere karıştı, Türkiye’ye dönün” çağrısı yaptığını söyleyen Özdağ, “‘Hakkınızda tahkikat, takibat yok. Gelin cemaatinizi kontrol edin’ dedim. ‘Gelmeyeceğim’ dedi” ifadesini kullandı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Özdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

SEÇİMİN BEKA İLE ALAKASI YOK

Ben meseleye beka diye bakmıyorum. Yani bu seçimlerin beka ile bir alakası yok. Beka ile alakasının olmasının sebebi şudur; eğitimde fırsat eşitliğini ve gelir dağılımında adaleti sağlarsanız, şeffaf bir demokrasi anlayışınız, liyakat ve ehliyet esasına dayalı bir devlet dairelerine giriş sisteminiz olursa beka sorununuz olmaz. Bir Kürt, alevi, Sünni bu devlet benimdir demeli. Hala beyin göçü devam ediyor. Devleti yönetenler bunu durduramıyorlarsa beka sorunumuz vardır.

SÜRPRİZLER OLABİLİR

Çok büyük sürprizler de olabilir. Çok umulmadık yerde umulmadık başarıları BBP, Saadet Partisi bazı illerde alır. AK Parti’nin çok güçlü olduğu bir yeri CHP alır, İyi Parti alır. CHP’nin bazı güçlü olduğu yerlerde Ak Parti alabilir. Hem parametre hem barometre millet. Bir yandan siyasetin ısısını ölçecek bir yandan sizler yolunuza devam edin veya etmeyin diye mesajlar verecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir noktada denemesi olacak. Ak Parti burada bir sınavdan geçecek. Geçecek mi geçemeyecek mi onu göreceğiz.

YENİ PARTİ, İHTİYAÇ Kİ KONUŞULUYOR

Yeni parti söylemleri var ama Sayın Gül’den, Babacan’dan, Davutoğlu’ndan kendi ağızlarından bir şey duymadıkça hepsinin sadece rivayet olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu çok konuşuluyor. Gül’ün Babacan başkanlığında bir parti kurduracağı. Bir de Sayın Davutoğlu’nun parti kuracağı. Bir de Babacan’la Davutoğlu’nun birlikte olduğu noktasında, üç tane görüş var. Eğer bunlar çok konuşuluyorsa ve bunu herkes konuşuyorsa bir ihtiyaca mı var da konuşuyor demektir. İhtiyaç olmasa bu konuşulur mu? Domates, nohut fiyatları, tanzim satışlar neden konuşuluyor? Bir problem var. Bunların konuşulması dolaylı olarak doğru olduğunu ortaya koyuyor bir noktada dolaylı olarak. Türkiye de bir arayış da var. Bu arayışı birileri olgunlukla karşılamalı, herkes olgunlukla karşılamalı. FP’den sonra SP-AK Parti kurulurken, MÇP’den MHP ye doğru geçerken bir ihtiyaç manzumesinin karşılığında çıktı bunlar. Cumhurbaşkanı diyor ki ‘daha önce de parti kuranlar oldu gördük sonucunu’ diyor. O zamanlar bir talep yokmuş demek ki. Bir de rahatsız olmaya gerek yok.

HAİNSE NİYE BAKANLIK YAPTILAR?

Bunları rencide ediyorlar, hain diyorlar. Hainse bu adamlar, niye Dışişleri bakanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yaptı? Yani. Siyaset yapmanın ağır olduğunu düşünüyorum. Ülkücülerin, sağın diyelim haini bitmez. Solcuların döneği bitmez. Dini cemaatlerin de kafiri bitmez. Neden? Kimse kurulu yapısını kaybetmek istemiyor. Gördüğüm kadarıyla bu kadar konuşulmanın, lehte aleyhte yazıların özellikle de aleyhte yazıların çok olması, vatandaşın konuşması bir arayış var Türkiye’de. Bu arayışın sonucu 31 Mart sonrası daha çok göreceğiz.”

 
 
 
 

Sözcü