AK Partili isimlerin Atatürk ''rahatsızlığı'' tepki çekti

AK Partili isimlerin Atatürk ''rahatsızlığı'' tepki çekti
Güncelleme:

Rize’nin Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Ayasofya’da yapılan Atatürk’e yönelik hakaretin kınanmasını reddeden AK Partili meclis üyelerine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde, Ayasofya’da gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı programda, Mustafa Demirkan adlı imam, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal’e lanet okumuştu.

İmam, Atatürk’e atfen, “Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

‘AK PARTİ, HAKARETLERİ ONAYLAMIŞ OLDU’

Sözcü gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göre Rize’nin Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu de bugün kurumsal sosyal medya hesabından, Atatürk’e yönelik hakaretin kınanmasını reddeden AK Parti’li meclis üyelere tepki gösterdi. Çervatoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretin kınanmasını AK Parti Grubu reddetti ve oy çokluğuyla geçti. AK Parti grubu ülkemizin kurucusuna yöneltilen “zalim ve kafir” gibi hakaretleri onaylamış oldu” dedi.

 Çervatoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bugün gerçekleşen Haziran Ayı Olağan Belediye Meclisi Toplatımızda gündeme ek iki öneri sunduk. Bunlardan biri Uygur Türkleri’ne yapılan zulmün kınanması, diğeri ise Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden camii imamının kınanmasıydı.

 Uygur Türkleri’ne yapılan zulmün kınanması oy birliği ile geçerken, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretin kınanmasını AK Parti Grubu reddetti ve oy çokluğuyla geçti. AK Parti grubu ülkemizin kurucusuna yöneltilen “zalim ve kafir” gibi hakaretleri onaylamış oldu.

AK Partili isimlerin Atatürk ''rahatsızlığı'' tepki çekti - Resim : 1

 

Sözcü