AK Partili Özhaseki mikrofonun açık olduğunu unutunca skandala imzasını attı

Güncelleme:

AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile bir toplantıya katılan AK Partili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki bir kadın turizm işletmecisinin sorusu sırasında mikrofonunu açık unutunca skandal bir ifadeye imzasını attı: "He de geç gitsin!"

Kayseri turizminin gelişmesi ve potansiyelinin arttırılması noktasında karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı “Turizm Değerlendirme Toplantısı” Kayseri Valiliği'nin ev sahipliğinde yapıldı.

AK Partili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte katıldığı Valilik tarafından gerçekleştirilen toplantıda Özhaseki mikrofonun açık olduğunu unutup büyük bir skandala imzasını attı.

Uzun yıllardır turizm işletmecisi olduğunu söyleyen bir kadın şikayetini aktarırken, AK Partili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'a “Bir şey deme, he de geç gitsin” ifadelerini kullandığı an kayıtlara yansıdı. 

Kadın işletmecinin sorusu ise şuydu:

“Geçen sezon özellikle sıkıntıda kaldığımız bir onu var. Hacılar yolu istikametinde bir hava akımı nedeniyle yol kapanıyor ve ister istemez gelen ve dönüş yapan misafirler yolu kullanamıyor ve mağdur oluyorlar. Bu da bizi üzüyor ve elimizden herhangi bir şey gelmiyor. Bununla ilgili ne yapılabilir nasıl bir çözüm üretilebilir?”

Kadın işletmeci sorusunu daha tamamlamamışken mikrofonunu açık unutan AK Partili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a dönerek, “Hamdi ‘yok’ dedi. Bir şey söyleme.  He de geç gitsin” ifadelerini kullandı.

'OLGUNLUK OLSUN DİYE DEDİM'

Özhaseki, sözlerin yeniden gündem gelmesi üzerine açıklama yaptı ve "olgunluk olsun diye" öyle konuştuğunu söyledi. DHA'nın aktardığı bilgiye göre Özhaseki sözkonusu videoyla ilgili şöyle konuştu: 

"Arkadaşımızın birisi, bana göre biraz aşırıya kaçan bir eleştiri yaptı. Memduh bey de cevap vermek istedi. Ben tutarak 'Bir şey söyleme' dedim. Yani eleştiriye ille de cevap vermek gerekmiyor. İnsanların eleştiri hakkı da var. Onlar sağ olsun, beni dinleyerek cevap vermedi. Sonrasında Memduh bey 'He de geç gitsin' gibi bir laf söyledi. Bunu alıp da ortalara düşmenin bir manası yok. Orada ben olgunluk olsun, diye 'Sesini çıkarma, eleştiriye cevap verme' dedim. Bunu söylemek de her zaman benim hakkım. Nihayetinde eleştiride çok haklı değil ama birisi bir şey söylemiş, saygıyla karşılamak lazım. Çünkü orada 10-20 tane hayırlı katkıda bulunacak fikir söylendi, 10-20 tane de eleştiri geldi. O eleştirilerin hepsine cevap vermek gerekiyor mu? Hayır. O yüzden ben başkanımıza cevap vermemesini rica ettim.

Zaten görüntülere yansıyan da o" diyen Mehmet Özhaseki, "Memduh bey de sadece orada 'He de geç gitsin' gibi bir şey söyledi. Bunu alıp da abartmanın ne anlamı var, bilmiyorum. Benim orada hoşuma gitmeyen tek şey var, ayağımı uzatmış olmam. Bunu net söylüyorum. Diz kapaklarımda sıkıntı var. İlaçlar alıyorum, iğneler vurduruyorum. Uzun zamanda sancı oluyor. Ayağımı uzatıyor gibi bir toplantıda bulunmak, beni çok rahatsız etti. İnsanların yanında otururken ayak ayak üstüne atmış ve ayağını uzatmış biri değilim. İftiralar ediyorlar. 'Şerefliyseniz ispatlayın' diyoruz. Kaçacak delik arıyorlar. 'Namusluysanız arkasında durun' diyoruz. Kaçacak delik arıyorlar. Şimdi böyle bir şeyi yamayarak ortaya atmanın herhalde o arkadaşlara yakışır bir tarafı var ama ortamda karşılığı yok" dedi. (HABER MERKEZİ)