Ak Partili Tin’den Genç Çiftçilere Hibe Müjdesi

Ak Partili Tin’den Genç Çiftçilere Hibe Müjdesi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, genç çiftçi projelerine yönelik desteklemelerin müracaatlarının başladığını duyurdu.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, genç çiftçi projelerine yönelik desteklemelerin müracaatlarının başladığını duyurdu.

AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi hakkında tebliğin bugün itibariyle uygulamaya başladığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, kırsalda ikamet eden ya da ikamet etmeyi taahhüt eden gençlerin bizzat müracaatı halinde proje bazlı desteklere yönelik müracaatların başladığını kaydederek, "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesine dair program nüfusu yirmi binden az olan yerleşim yerlerinde 12 Nisan 2016 tarihinde uygulanmaya başladı. Buna göre Başvuru süresi 30 gün olup son başvuru tarihi ise 11 Mayıs 2016 olarak belirlendi. Başvuran gençlerimizin Okuryazar olması, örgün eğitime devam etmiyor olması, herhangi bir yerde çalışmaması, vergi mükellefi olmaması ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer hibe programlarından yararlanmıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartları taşıyan genç çiftçilerimiz bu proje bazlı hibe destekleme programına müracaat edebilecekler. Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğüne bizzat başvuruda bulunan 18 ila 41 yaş arası çiftçilerin kırsalda ikamet etmesi ya da ikamet etme taahhüdü vermesi ve hazırladığı projenin kabul edilmesi halinde 30 Bin TL'ye kadar yüzde yüz hibe olarak destek verilecek" dedi.

Kırsalda yaşayan gençler için kırsal kalkınma hamlesinin büyük bir fırsat olduğuna dikkati çeken Milletvekili Şahin Tin, "Yeni yürürlüğe giren ve müracaatı başlayan bu kırsal kalkınma hamlesiyle hem kırsaldaki gençlerimize önemli bir fırsat sunulmuş olacak, hem de kırsal'da bir bereket rüzgârı esecek. Buna göre destekleme programının proje çeşitleri de şu şekilde olacak. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri, Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri, kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği projeleri gibi Hayvansal üretime yönelik desteklemeler olacak. Kapama meyve bahçesi tesisi projeleri, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği projeleri, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projeleri ve kültür mantarı üretimi projeleri gibi bitkisel üretime yönelik desteklemelerde bu kapsamda yer alacak. Ayrıca yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konulu projeler ile coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeler ve coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projelere yönelik desteklemeleri de kapsayacak" dedi.