AK Partili Ünal'dan Selvi ve Özkök'e ''savaş ivmesi'' yanıtı

AK Partili Ünal'dan Selvi ve Özkök'e ''savaş ivmesi'' yanıtı
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Hürriyet gazetesi yazarları Abdülkadir Selvi ve Ertuğrul Özkök'ün kendi sözleri hakkındaki söylemleri için açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Abdülkadir Selvi ve Ertuğrul Özkök'e yanıt verdi.

Hürriyet gazetesi yazarları Abdülkadir Selvi ve Ertuğrul Özkök, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “Barış Pınarı Harekâtı ile iyi bir ivme yakaladık. Bunu sürdürmemiz lazım” ifadelerine yer verdiğini yazarak harekatın siyasetle ilişkilendirilmesine tepki göstermişlerdi. AK Parti’li Ünal, Selvi ve Özkök’e sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulakdir Selvi dünkü yazısında “AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantılardan sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ‘Arkadaşlarımız bizi muhalefetin dili ile eleştiriyor. Bu doğru değil. Arkadaşlar, Barış Pınarı harekâtı ile iyi bir ivme yakaladık. Bunu sürdürmemiz lazım’ diye uyarıda bulunuyor” diye yazmıştı.

Harekatın siyasetle ilişkilendirilmesine karşı çıkan Selvi, “Partilerin hedefleri var ama bir de siyasetin gerçekleri var. Barış Pınarı harekâtının oluşturduğu birlik ve beraberlik havası geçtiğinde ne olacak?” diye sordu.

“Harekâtı seçimle ilişkilendirecek bir cümleyi telaffuz etmek iyi bir ifade midir?””

Selvi’nin dünkü yazısının ardından Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “Arkadaşlar Barış Pınarı harekâtı ile iyi bir ivme yakaladık. Bunu devam ettirmeliyiz” sözüne tepki gösterdi. Özkök, “Bugün, subaylarımız, çocuklarımız hâlâ orada savaşırken, bu harekâtı, içerideki seçimle ilişkilendirecek bir cümleyi telaffuz etmek iyi bir ifade midir?” dedi.

MAHİR ÜNAL’DAN AÇIKLAMA

Özkök ve Selvi’nin yazılarına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan açıklama geldi.

Mahir Ünal, sosyal medya hesabından “Dün ve bugün Hürriyet gazetesinin iki tecrübeli yazarı bana ait olduğunu ifade ettikleri bir açıklamayı köşelerine taşıdılar. Hiç bir teyide ihtiyaç duymadan kullanmadığım bir ifade üzerinden analiz yapmak medya etiğine uymaz. Ayrıca terörle mücadele savaş değildir. ‘Savaş ivmesi” mesajını yayımladı.