AK Partili vekil damadına ''Daire Başkanlığı'' hediye etti!

AK Partili vekil damadına ''Daire Başkanlığı'' hediye etti!
Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'ın kızı Adile Nur Özcan ile evlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Şube Müdürü Raşit Dedeoğlu'nun düğünden kısa bir süre sonra Etüt ve Proje Daire Başkanlığına atanması tepkilere neden oldu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Halil Özcan‘ın kızı Adile Nur Özcan ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde ARGE Şube Müdürü olarak görev yapan Raşit Dedeoğlu 16 Kasım 2019’da evlendi. Dedeoğlu’nun 4 Aralık 2019’da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne Etüt ve Proje Daire Başkanı olarak atanması tartışma yarattı.

Sözcü gazetesinden Enver Demirdaş'ın haberine göre AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan bu atamaya tepki gösteren CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, “İlgi alakası olmayan bir insanın Etüt Proje Daire Başkanlığı’na atanması bir düğün hediyesi anlamına geliyor” dedi.

“DÜĞÜN SONRASINDA YAPILMASI MANİDAR”

“Günümüz Türkiye’sinde bu gibi liyakatsiz atamalar artık bize normal geliyor” diyen Cidir, şunları söyledi:  Eğer Etüt Proje Daire Başkanlığı’na atanan kişi bu vasıflara uygunsa bunu normal karşılarız. Ancak bunlar göz ardı edilip başka kişilere bu yaranmak amacıyla bu atama yapılmışsa bu yanlışın en büyüğüdür.

Raşit Dedeoğlu’nun Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne Etüt ve Proje Daire Başkanı olarak atanması tartışma yarattı.

“DÜĞÜNDEN SONRA OLMASI MANİDAR”

Reşit Dedeoğlu’nun Etüt ve Proje Daire Başkanı olarak atanmasını manidar olduğunu belirten CHP Şanlıurfa İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman İzol, “Normal bir atama olabilir ama milletvekilinin kızı ile evlendikten sonra, hemen akabinde atanması bizlere manidar geldi” diye konuştu.

BELEDİYE VE AK PARTİLİ VEKİL TELEFONLARA CEVAP VERMİYOR

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gerçekleşen atamayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise telefonlarımıza cevap vermedi.
 

Sözcü