AK Parti'nin lebaleb kongresi sonrası: 37 partilinin testi pozitif!

AK Parti'nin lebaleb kongresi sonrası: 37 partilinin testi pozitif!
Güncelleme:

AK Parti büyük kongresi sonrası İstanbul İl Başkanlığı’nda 37 kişinin korona virüse yakalandığı öğrenildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından CHP’li Ali Mahir Başarır “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim” ifadelerini kullanarak Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarına göndermede bulundu.

Korona virüs salgınına rağmen AK Parti kongrelerinin büyük kalabalıkların katılımıyla yapılması tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Son olarak Ankara’da düzenlenen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresinde hem kongre salonun içi hem de salonun önünde toplanan büyük kalabalık adeta kaçınılmazın ilanı bir görüntü verdi.

Sosyal mesafenin dikkate alınmadı kalabalıkların ardından, önce Türkiye haritası tamamen kırmızıya boyandı daha sonra da Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona yasaklarının tekrar uygulamaya konulduğunu açıkladı.

AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA KORONA ÇIKTI

Öte yandan kongreye katılan AK Parti İstanbul İl teşkilatında 37 kişide korona virüs çıktı.

'Coronavirus Report' adlı sosyal medya hesabının paylaşımda bulunduğu bir haberi kendi hesabında da paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Başarır "ÖZEL: AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda 37 kişinin korona virüs test sonucu pozitif." şeklinde atılan tweeti kendi hesabından “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim.” şeklinde not düşerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamalarına göndermede bulundu.