Akçakale'de DAEŞ uyarısı ! Dışarı çıkmayın

Akçakale'de  DAEŞ uyarısı ! Dışarı çıkmayın

PYD ve DAEŞ arasında çıkan çatışmalar dolayısıyla Akçakale'de uyarı yapıldı.

Terör örgütleri PYD ile DAEŞ arasında Tel Abyad'da devam eden çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki vatandaşlardan sokağa çıkmamaları istendi.

Suriye'nin  Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde  terör örgütü  PKK'nın  Suriye'deki uzantısı PYD ile DAEŞ mensupları arasında devam  eden çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde vatandaşlara sokağa  çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Tel Abyad'da gece saatlerinde başlayan çatışmalar, zaman zaman  şiddetini artırarak sürüyor. Kentteki çatışmalar, Akçakale ilçesinden de  duyuluyor.

Savaş uçaklarının terör örgütü DAEŞ mevzilerini bombaladığı çatışmalar  nedeniyle Akçakale Kaymakamlığınca vatandaşlara sokağa çıkmamaları konusunda  uyarı yapılıyor.

Anonslarda çatışmalarda kullanılan mühimmatın zaman zaman sekerek  Türkiye tarafına isabet ettiği, bu nedenle vatandaşların can ve mal güvenlikleri  için mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları yönünde ikazlar yer alıyor.

Bu arada, Türkiye-Suriye sınırında konuşlu güvenlik güçleri, hudut  hattındaki önlemlerini artırdı. Bazı vatandaşlar da sınır hattına gelerek  gelişmeleri izledi.