Akçakoca’nın İlk Kadın Başkan Vekili Oldu

Akçakoca’nın İlk Kadın Başkan Vekili Oldu

Akçakoca Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumunda, Meclis Başkanlık Divanı ile İhtisas Komisyonlarının başkan ve üyelikleri için seçimler yapıldı.

Akçakoca Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumunda, Meclis Başkanlık Divanı ile İhtisas Komisyonlarının başkan ve üyelikleri için seçimler yapıldı. Yapılan oylamalar sonucunda AK Parti'nin adayı Hatice Albayrak Meclis Başkan Vekili seçildi.

Belediye Meclis salonunda başlayan oturumun gündem maddelerinden biri de, 3 yıl boyunca Meclis'e başkan vekilliği yapacak asil ve yedek üyenin seçilmesi ile katip üyelerin seçimiydi. AK Parti'nin aday gösterdiği Hatice Albayrak yapılan oylamalarda 13 oy alarak Meclis Başkan vekili olurken, Gencer Reçber de yedek üye seçildi. AK Partili meclis üyesi Hatice Albayrak meclis üyelerinin oy birliğiyle meclis başkan vekili olarak seçilirken, Akçakoca'nın ilk kadın Meclis Başkan Vekili olarak bir ilke de imza atmış oldu. Ardından diğer komisyonların üye seçimlerine geçildi. Belediye Meclisi katip üyeliği seçimleri sonucunda, Suat Madenci ve Ali Direk oy birliğiyle katip üye seçilirken, İsmail Küçük ve Sedat Çakır yedek üyeliklere seçildi. Encümen üyeleri seçimlerinde de tüm meclis üyeleri önerilen iki adaya oy verdi. AK Partili iki meclis üyesi Sedat Çakır ve İsmail Küçük oy birliğiyle encümen üyeleri seçildiler. Daha sonra İhtisas komisyonları seçimlerine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na meclis üyelerinin oy birliğiyle Osman Şenbaş (AK Parti), Hatice Albayrak (AK Parti) ve Fevzi Kalaycı (MHP) seçildi.

Belediye Meclisi İmar Komisyonu'na da oy birliğiyle seçilen isimler Suat Madenci (AK Parti), Osman Şenbaş (AK Parti) ve Uğur Özcan (MHP) oldu.