Akdeniz Üniversitesi’nde İslam Ve Sanat Sempozyumu

Akdeniz Üniversitesi’nde İslam Ve Sanat Sempozyumu

İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, 10 yıl araştırmacı bulamadıkları günler olduğunu söyledi.

- İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, 10 yıl araştırmacı bulamadıkları günler olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi ve İslami İlimler Araştırma Vakfı’nın işbirliği ile düzenlenen ve 3 gün sürecek olan İslam ve Sanat konulu konferans Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda başladı. AÜ Rektör Yardımcısı Ramazan Çetinkaya, AÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, İl Müftüsü Osman Artan, ilçe müftüleri, akademisyenler ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda Mustafa Kemal Önder Kuran-ı Kerim tilaveti okudu.

43 BİLDİRİ SUNULACAK

Tilavetin ardından konuşan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, sempozyumda İslam’ın sanatla olan ilişkisinin ele alınacağını belirterek, "Sempozyumda sanat dallarının iz düşümlerini keşfetmeye çalışacağız. 33 ayrı fakülte 4 enstitü ve diğer kuruluşlardan alanında uzman 56 araştırmacının katıldığı sempozyumumuz da 43 bildiri sunulacaktır. En son değerlendirme oturumunda bu toplantıda ortaya çıkan sonuçlar tartışılacak. Şimdiden katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.

"10 YIL ARAŞTIRMACI OLMADIĞI İÇİN ÇALIŞMA YAPAMADIK"

İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, 1960’lı yıllarda İslam ve sanat alanında araştırmaların olmadığına değindi. 10 yıl boyunca araştırmacı bulamadıkları için çalışma yapamadıklarını da kaydeden Özek, "Türkiye’de 60’lı yıllarda bu alanda hiç araştırma yoktu. Bu vakıf kurulduğunda 10 yıl araştırmacı bulamadığımız için çalışma yapamadık. Sosyal bilimlerde oldukça geriyiz. Türkiye’de dünya çapında herkese faydalı olacak bir sosyolog var mı bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ramazan Çetinkaya da üniversite olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Bu durumdan mutluluk duyuyoruz. Bu sempozyumda çok güzel konuların ortaya çıkacağını düşünüyorum. İnşallah bu sempozyumlar devam edecektir" diye konuştu.

Sempozyumun açılışının ardından Akdeniz İlahiyat Araştırmaları alanında ödül alan akademisyenlere ödül verildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Turhan, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mesut Kaya, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Necmettin Kızılkaya ödülün sahibi oldu.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE İSLAM VE SANAT SEMPOZYUMU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE İSLAM VE SANAT SEMPOZYUMU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE İSLAM VE SANAT SEMPOZYUMU