Akdoğan'dan terör açıklaması

Akdoğan'dan terör açıklaması

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ankara'daki patlama hakkında konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV canlı yayınında, Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Akdoğan, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin soruları da cevapladı.
 
İşte açıklamasından satır başları:
 
Şu anda adli idari soruşturma devam ediyor. Canlı bombanın kimliği tespit edildi. PYD ile irtibatlı bir kişidir. PKK eşittir PYD. İlgili bakanlarımız ortaya çıktıkça da gerekli açıklamayı yaparlar. Siyaseten de analiz edilmesi gerekir. Bölgede bir takım terör örgütleri var. Terör iç siyaseti dizayn etmek için  de kullanılır. Rusya DAEŞ ile mücadele ediliyor deniliyor. Var mı böyle bir şey yok. PYD açıkça rejim de itiraz etti biz işbirliği içindeyiz diye. PYD rejimin işbirlikçisi bir yapıdır. Türkiye'yi zora sokmak için bir göç dalgası meydana getirildiğini geçen hafta gördük. Önce size hesap sorulmalı siz sivilleri katletmişsiniz. BM de gel bakalım bana hesap ver sivilleri nasıl katledersin diyeceğine onlar şikayet ediyorlar Türkiye buraya top atışı yapıyor diye. Cenevre görüşmelerinin başlayacağını düşünmüyorum. Türkiye'yi zor durumda bırakmaya çalışıyorlar. Terör örgütlerine silah göndereceksiniz bize de taziye mesajı göndereceksiniz bu iki yüzlülüktür. Artık bu iki yüzlülüğe son vermek lazım.
 
SURİYE'DE YPG'NİN VURULMASI
 
Top atışları angajman kuralları çerçevesinde yapılıyor. Biz maceracı değiliz savaş meraklısı da değiliz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini içe kapanarak acaba koruyabilir miyiz? Bunu da düşünmek lazım. Bu illa askeri olarak müdahil olacağız anlamına gelmiyor. Diploması bunu parçasıdır. Bu milli meseledir.

Rusya ve rejim PYD'yi piyon olarak kullanıyor. Bu oynanan oyunu görmek lazım.ABD ile ittifak ilişkisi çerçevesinde çok ciddi çalışmalarımız var. ABD bizim için önemli dost bir ülkedir. Ama Türkiye'nin hassasiyetlerinin daha iyi anlaşılması lazım. Birilerinin Rusya'ya dur demesi lazım.

Bugün PYD'nin kimlerle işbirliği içinde olduğu görülüyor. Bu şahıs da PYD'li. Şahsın belki de kimliği tespit edilemeyecek diye düşünmüş olabilirler. Şahıs belli irtibatları belli. Bu çok spekülasyonlara açık bir durum değil.

Göç dalgası Avrupa'yı da vurur. İnsani yardım kuşağı oluşturulmalı. Uluslararası dayanışmaya ihtiyaç var. 

Rusya bu yapıyı gördü ve giderek alan kazanıyor. Gürcistan'da yaptıUkrayna'da yaptı. Umurunda değil dünyanın da bir şey diyeceği yok. Böyle bir yapı olmaz. Yeni bir göç dalgası olursa yüzbinlerce insan Türkiye'ye gelirse bu dalga Avrupa'yı da vurur. Sadece Türkiye'de kalmaz. Bunun faturasını herkes öder. Birileri dur demeli sesini yükseltmeli. Sınırın karşı tarafında bunların tutulması lazım. Açık kapı politikası izliyoruz. Kimse bize bunları alın demedi kardeşlik gereği insani vicdani görev olarak 2 milyon 640 bin insan var dedim 172 bin de Iraklı var. Bunları biz aldık. Birisi dediği için almadık. Burada bir oyun oynanıyorsa demografik yapıyı değiştirmek Türkiye'yi zora sokmak gibi bu oyuna da gelmemek lazım. İnsani yardım kuşağı oluşturulmalıdır. Siviller zarar görmemelidir. Suriye meselesi nereye gider bu ayrı bir konu. Önümüzde insani bir kriz var.

Hem kapılarınızı açın alın diyeceksiniz sonra da bize niye geliyor diyeceksiniz. Böyle bir dünya yok. Böyle bir şey olmaz.