Akıncı Üssü davasında ikinci gün: O görüntülere tesadüf dedi !

Akıncı Üssü davasında ikinci gün: O görüntülere tesadüf dedi !
Güncelleme:

Akıncı Üssü davasında savunma yapan FETÖ'nün ''sivil imamı'' Kemal Batmaz, Adil Öksüz ile FETÖ elebaşı Gülen'i ziyarete gittiği iddialarını kabul etmedi.

Darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan ve derdest edilen komutanların tutulduğu yer olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik açılan, 486 sanığın yargılandığı davanın ikinci gününde Kemal Batmaz'ın savunmasına başlandı. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içindeki duruşma salonunda görülen davanın ikinci gününde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ve jandarmadan oluşan güvenlik güçleri, cezaevi çevresinde farklı noktalarda kurduğu güvenlik noktalarında davayı izlemeye gelenleri tek tek aradı. Cezaevi çatısına keskin nişancılar yerleştirilirken, cezaevi önünde de çok sayıda zırhlı araç konuşlandı. Sincan Cezaevi önüne gelen bir grup, burada 'F-16'lara kafa tutan Kahramankazan' yazılı pankart açtı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE "TESADÜF" DEDİ

'Sivil imam' Batmaz, savunmasında darbeye hazırlık toplantılarına katıldığı ve Adil Öksüz'le birlikte Fetullah Gülen'le görüştüğü iddialarını kabul etmedi. ABD'ye iş seyahati için gittiğini söyleyen Batmaz, darbe girişiminden kısa süre önceki Adil Öksüz'le Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik kamera görüntülerinin ise tesadüf olduğunu iddia etti. 

Akıncı Üssü davasında ikinci gün: O görüntülere tesadüf dedi ! - Resim : 1

"HİÇBİR ZAMAN BU GİRİŞİMİN BİR PARÇASI OLMADIM"
Savunmasında örgütün haberleşme programlarını kullanmadığını da iddia eden Kemal Batmaz, "Hiç kimseye emir ve talimat vermemiş olmam, Ankara'da yapıldığı iddia edilen toplantılar sırasında yurt dışında olmam, darbenin ne planlayıcısı ne de yöneticisi olmadığımın delilidir. Ben hiçbir zaman bu girişimin bir parçası olmadım. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum" dedi.

GÖRÜNTÜLER GÖSTERİLDİ

Batmaz'a darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri gösterildi. Eski 4. Ana Jet Üst Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in kendisine asker selamı verme görüntüleri gösterilen ve bilirkişi raporunda görüntülerin kendisi olduğu yönündeki rapor anımsatılan Batmaz, "Ben de size soruyorum; 'darbe gecesi ve hadiseler' isimli başlık altında benim bir faaliyetim olduğu yönünde bir ifade geçiyor mu?" diyerek kaçamak cevap verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray, "Bu görüntülerdeki kişi siz misiniz, değil misiniz?" diye tekrardan sordu. Batmaz, "İddianamedeki ifadelere havale ediyorum bu soruyu" diye cevapladı. Giray sorusunu tekrarlarken, resimlere rağmen Batmaz, "Değilim" cevabını verdi. Batmaz'ın bu sözlerine salonda bulunan şehit yakınları ve gaziler ile avukatları tepki gösterdi.

BİRİNİ KABUL ETTİ, DİĞERİNİ KABUL ETMEDİ

Batmaz'a daha sonra Atatürk Havalimanı'ndaki fotoğrafları gösterildi. Batmaz, "Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo görüntülerini kabul etmiyorum ama Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri kabul ediyorum" ifadesini kullandı.

Batmaz'ın cevapları üzerine Giray, "Bilirkişi tarafından tüm görüntü ve sizin savcılık makamında çekilen fotoğraflarınız incelendi. Fotoğraf ve görüntülerde eşleştirme yapıldı ve 7 derecede yapılan değerlendirme sonucunda her iki görüntülerin de size ait olduğunu kesin tanımlama olarak belirlemiş. Şimdi ne diyeceksiniz?" şeklinde sordu. Batmaz, "Atatürk Havalimanı'ndaki benim ama Akıncı Üssü'ndeki ben değilim" diyerek cevabını yineledi.

"Peki bu görüntülerdeki kişi size benziyor mu?" sorusuna tepki gösteren Batmaz, "Benim olmadığımı söylediğim kişinin bana benzeyip benzemediğini nasıl sorarsınız" ifadesini kullandı. Batmaz'ın ters yanıtlar vermesine kızan Giray, "Ben sorarım, siz cevabınızı verin" diye uyardı. Batmaz bu kez, "Ben değilim" yanıtını verdi.

Dava, Batmaz'ın savunmasıyla devam ediyor.

DHA