Peş peş uyarı gelmişti ! İstanbul'da beklenen yağış başladı

Peş peş uyarı gelmişti ! İstanbul'da beklenen yağış başladı
Güncelleme:

Meteoroloji ve AKOM'un uyurılarının ardından İstanbul'da yağış ve şiddetli rüzgar etkili oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yağmur ve fırtına uyarısında bulundu. Açıklamada, "Yağışların, öğle saatlerine doğru il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor" denildi. Yapılan uyarıların ardından Arnavutköy’de etkisini gösteren sağanak yağış sahil kesimindeki bazı yolları göle çevirdi. Şiddetli rüzgarın de etkili olduğu kıyı kesimlerde balıkçı teknelerinin limanda bekledikleri görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan yapılan son uyarıların ardından öğle saatlerinden itibaren il genelinde birçok ilçede yağış ve şiddetli rüzgar etkisini göstermeye başladı. Kıyı kesimlerde yağmur ve rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Arnavutköy Karaburun’da şiddetli yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken araçlar güçlükle ilerledi. Kıyıya vuran dev dalgalar yüzünden balıkçı teknelerinin de limanda beklediği görüldü. Sağanak yağış nedeniyle toprak parçalarının koparak denize karışması denizin renginde farklılık oluşmasına sebep oldu.

AKOM UYARDI

AKOM'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda Kuzey ilçelerimizde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli (20-35kg/m2) şekilde etkili olan yağışların, öğle saatlerine doğru il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Soğuk havanın etkisi ile hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (3 ila 5 derece) azalacağı, yeni hafta başına kadar sıcaklıkların 11-13°C aralığında mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da, bugün ve Cuma günü hava sıcaklıklarının özellikle gece ve sabah erken saatlerinde sıfırın altına düşmesi bekleniyor. Buzlanma, don olayı meydana gelebileceğinden trafikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı"

Meteoroloji'den 13 il için yağış uyarısıMeteoroloji'den 13 il için yağış uyarısı

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...