Aksakallı ve Halisdemir bu telefonda konuşmuş

Aksakallı ve Halisdemir bu telefonda konuşmuş

Anadolu Ajansı heyeti şehit olan kahraman Astsubay Kıdemli Başvauş Ömer Halidemir için Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'yı ziyaret ederek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için taziye dileklerini iletti.

Kazancı, beraberinde AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile 15 Temmuz gecesi darbe yanlısı askerler tarafından ele geçirilmeye çalışılan Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığına ziyarette bulundu. Kazancı ve Mutanoğlu, Komutanlığın Gölbaşı'ndaki yerleşkesinde Korgeneral Aksakallı ile bir araya geldi.

Şenol Kazancı, yaşananlara ilişkin AA ailesinin taziye dileklerini iletti. Darbe girişimine karşı bütün halkın kahramanlık öyküsü yazdığına işaret eden Kazancı, bir utanç girişiminin millet tarafından bertaraf edildiğini belirtti.

Ziyarette, Korgeneral Zekai Aksakallı, şehit emir astsubayının görevdeyken kullandığı oda ile son görüşmeyi yaptıkları telefonu gösterdi.

Kazancı, Korgeneral Aksakallı'ya, şehit edilen emir astsubayı Halisdemir'in fotoğrafını hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aksakallı, Halisdemir'in fotoğrafının makam odasına asılması talimatı verdi.

- Şehidin kanının aktığı yer camla muhafaza altında

Görüşmenin ardından Korgeneral Aksakallı, Kazancı ve Mutanoğlu'nu, Halisdemir'in şehit düştüğü yere götürdü.

Korgeneral Aksakallı, Halisdemir'in kanının, şehit edildiği yerden sildirilmediğini, buranın camla muhafaza altına alınıp ölümsüzleştirildiğini belirtti. Kazancı, Mutanoğlu ve Korgeneral Aksakallı, şehit Halisdemir için burada dua etti.

AA