Aksem Eğitim Hayatına Başladı

Aksem Eğitim Hayatına Başladı

Başbakan Davutoğlu: (1)-"AK Parti herhangi bir siyasi konjonktürde çıkmış ve belli bir zamana hapsedilebilecek bir hareketin adı değil, tarihten geleceğe yürüyen kutlu bir yürüyüşün adıdır"-"Türk siyasi tarihinde büyük çığırlar açan AK Parti hareketi, bug

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti herhangi bir siyasi konjonktürde çıkmış ve belli bir zamana hapsedilebilecek bir hareketin adı değil, tarihten geleceğe yürüyen kutlu bir yürüyüşün adıdır." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatlarında görev yapanların, kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim programlarının planlandığı AK Parti Sürekli Eğitim Merkezinin (AKSEM) ilk dersini verdi.

Konuşmasına gençlerin tezahüratları nedeniyle başlayamayan Davutoğlu, bunun üzerine "Gençler derse hazır mıyız?" diye seslendi. Gençlerden "Evet" yanıtını aldıktan sonra konuşmasına başlayan Davutoğlu, Türkiye siyasi tarihinde büyük çığırlar açan AK Parti hareketinin bugün, yeni bir çığırın eşiğinde olduğunu söyledi.

AKSEM'in, Türkiye'de hiçbir siyasi partinin düşünemediği, hayata geçiremediği yeni ve büyük bir hamle olduğunu belirten Davutoğlu, "Zaten bütün büyük hamleler AK Parti ve AK Parti'nin İstanbul teşkilatının eseridir. İlk kez bir siyasi parti, kendi üyelerini eğitmek ve kendi üyeleri dışında bütün halka açık faaliyetlerle, siyasi hayatı daha sağlam temellerle inşa etmek üzere yola çıkıyor. Değerli İl Başkanımıza ve ekibine teşekkürü bir borç biliyorum. Bu yeni hamle, AK Parti teşkilatına, Türkiye'nin 81 vilayetindeki teşkilatlarımıza ve ümit ederiz ki diğer siyasi partilere de örnek olur diye düşünüyorum" dedi.

Bugün burada yeni bir siyasi hamlenin eşiğinde olduklarını dile getiren Davutoğlu, "Bizim siyasetimiz, temelde bilgiye, irfana, hikmete ve ahlaka dayanır. AK Parti ilklerin hareketidir, AK Parti büyük hamlelerin adıdır, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı da bu hamlelerin odak noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanlığından bu yana, İstanbul hep büyük hamlelerin öncüsü oldu" ifadelerini kullandı.

Bugünkü dersin temelde AK Parti hareketinin siyasi özü, felsefesi, muhtevası ve uygulama esasları üzerine olacağını anlatan Davutoğlu, "Her siyasi parti, her siyasi hareket, her sosyal hareket tarihe diğerlerinden farklı olduğu özelliklerle mührünü vurur. Bu çerçevede, AK Parti herhangi bir siyasi konjonktürde çıkmış ve belli bir zamana hapsedilebilecek bir hareketin adı değil, tarihten geleceğe yürüyen kutlu bir yürüyüşün adıdır. " diye konuştu.

(Sürecek)