Alaattin Çakıcı bu kez kime meydan okudu ?

Alaattin Çakıcı bu kez kime meydan okudu ?

Ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı, cezaevinden yazdığı son mektupta Adalet Bakanı'na çarpıcı ifadelerle seslendi. İşte o mektup:

Bolu F Tipi Cezaevi’nde kalan ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı, avukatı ile görüşmelerinin dinlendiğini belirterek bu uygulamaya yönelik itirazda bulundu ancak itirazı reddedildi. Çakıcı bunun üzerine Adalet Bakanlığı’na bir mektup yazarak, “Beni dinleyeceğinize PKK ve sol örgütleri dinleyin. Bu dinleme Havana Anlaşmasını bile deliyor” dedi.

HAVANA ANLAŞMASINA AYKIRI

Alaattin Çakıcı, Adalet Bakanlığı’na gönderdiği mektubunda, uygulamanın kanuna uymadığını anlattı. Çakıcı mektubunda şunları söyledi: 

“Sayın Adalet Bakanlığı makamı… Anayasa’da, uluslar arası hukukta avukat müvekkil görüşmeleri asla engellenemez, ses kayıt cihazıyla dinlenemez, evrakları incelenemez diyor. Edirne Cezaevi Savcısı Cevat Gül, FETÖ davasından yatmaktadır. Onun talebiyle mahkemeden yasa dışı olarak yasa çıkarmak kaydıyla ve cezaevi genel müdür yardımcısı M. Fatih Berlivanlı yüzünden 1.5 senedir hastanelerde çektiğim sıkıntılar ve cezaevlerinde yaşadığım olumsuzlukları defalarca dile getirdim. Ve her cezaevinde cezaevi müdürlerinin bana söylediği‘Cumhurbaşkanlığı talimatıyla…’ diye ifade kullandıklarını defalarca mahkemelerde dile getirdim. Aniden Bolu F Tipine getirilişim ve buradaki ve buradaki adli mahkumların gönderilmesi yine M. Fatih Berlivanlı tarafından olmuştur. Geldiğim yerlerdeki resmi evrakların hepsinde onun ismi vardır. Bolu F Tipine geldikten sonra hemen akabinde yine FETÖ’cü olan cezaevi savcısı İrfan Sezgin’in talebiyle tekrar avukat görüşmelerimdeki konuşmaların dinlenmesiyle ilgili talepte bulunuyor. Bunların bu talepte bulunması Havana Anlaşmasını bile deliyor.

“SÖZ VERDİM AMA…!”

Sayın Adalet Bakanlığı makamı… Siz İmam Hatiplisiniz, bir dönem vaizlik yaptınız, hukuk fakültesini de başarıyla bitirdiniz. Okuduğunuz hukuk kitaplarında, Anayasa’da avukat-müvekkil görüşmeleri sesle kayıt altına alınacak ibaresi var mı? Veyahut Kur’an’da haksız yere zulümden bahsediyor mu? AKP iktidarının tüm devresinde hastane ve hapishanelerde bana zulmettiniz. Her zaman dediğim gibi sadakatim devletedir. Rabbimin dışında kimseye boyun eğmem. 15 Temmuz’dan sonra sayın Cumhurbaşkanımıza, devlete sahip çıktığı sürece asla laf söylemeyeceğime dair namusum üzerine söz verdim. Bu verdiğim sözü eğer boyun eğdi diye algılarsanız, yeter ki siz devlete hainlik yapın, eskisinden daha fazla tavır koyacağıma inanın. Sonu ölüm bile olsa…

ODATV