Alabay kardeşlerin suç örgütüne dev operasyon: 81 gözaltı

Alabay kardeşlerin suç örgütüne dev operasyon: 81 gözaltı
Güncelleme:

İzmir merkezli 6 ilde Nihat ve Sedat Alabay kardeşlerin liderliğini yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda 81 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, liderliğini Nihat ve Sedat Alabay kardeşlerin yaptığı yasa dışı suç örgütüne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 94 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve bu örgütüne üye olmak, uyuşturucu ticareti yapmak ve suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlarından aranan şüphelilere yönelik İzmir merkezli İstanbul, Manisa, Uşak, Adana ve Muğla'da, toplam 89 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin ev, işyeri, otomobil ve üzerlerindeki aramalarda 15 kilo skunk, 5 bin ecstasy uyuşturucu hap, uyuşturucu özelliği bulunan 20 hap, yarım litre amonyak çözeltisi, ruhsatsız 5 tabanca, 1 pompalı tüfek, 177 fişek, 2 sustalı bıçak ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 30 bin TL para ele geçirildi. 74 kişi gözaltına alındı. Diğer 20 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KARDEŞLER DE GÖZALTINDA
İzmir merkezli 6 ilde, Nihat ve Sedat Alabay kardeşlerin liderliğini yaptığı uyuşturucu çetesine yönelik düzenlenen operasyonlarda, gözaltı sayısı 81'e yükseldi. Şüphelilerin içinde, Nihat ve Sedat Alabay kardeşlerin de olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar, sorgulanmak üzere Yeşilyurt semtindeki Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyona, çeşitli birimlerden 800 polisin katıldığı öğrenildi.

'OYUN BİTTİ'
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ele geçirirken silah, mühimmat ve uyuşturucu malzemeleri emniyette sergiledi. Ecstasy uyuşturucu haplarla yazılan 'Oyun bitti' ifadesi dikkat çekti.

'BUGÜN UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI VE KULLANIMIYLA MÜCADELE GÜNÜ'
Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek incelemelerde bulunan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Bugün 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Kullanımıyla Mücadele Günü. Böyle özel bir günde, biz de İzmir'de zehir tacirlerine yönelik bir çalışma yaptık. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Her zaman dediğim gibi, nasıl ki dağdaki son terörist ölene kadar terörle mücadele devam edecekse, son zehir taciri yok olana kadar uyuşturucuyla mücadelemiz de sürecek" dedi.

DHA

Etiketler alabay kardeşler