Alaşehir’de Dumansız Hava Sahası Genişletiliyor

Alaşehir’de Dumansız Hava Sahası Genişletiliyor

Alaşehir Kaymakamlığında, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunun uygulanmasına dair düzenlenen toplantıda mücadelenin...

Alaşehir Kaymakamlığında, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunun uygulanmasına dair düzenlenen toplantıda mücadelenin tavizsiz bir şekilde devam edeceği açıklandı. Alaşehir'de suçüstü yapılan bir gazinoya 30 günlük kapatma cezası verilirken, denetimlerin artarak devam edeceği bildirildi.

Alaşehir Kaymakamlığındaki toplantı, emniyet, jandarma, zabıta, vergi dairesi, halk sağlığı, PTT ve mal müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Geniş kapsamlı toplantıda, tütün ve tütün mamülleriyle mücadelenin kesintiye uğramadan, tavizsiz bir şekilde sürdürülmesi yönünde prensip kararı alındı.

Bu hedef doğrultusunda sahada görevlendirilen müşterek ekipler artırılan sigara denetimleri kısa sürede sonuç vermeye başladı. Kaymakamlık makamı ile Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'ın talimatı üzerine göreve çıkan ekiplerin rast gele örnekleme metotla yapılan tespitleri üzerine; suçüstü yapılan bir gazino faaliyetinden men edilerek, 30 gün süreyle mühürlendi.

Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar yaptığı açıklamada, "Her fırsatta halkın arasına karışan ve sürekli halkla beraber olan Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban'la bire bir görüşen vatandaşlarımızın çoğalan sigara şikayetleri üzerine umuma açık mekanlardaki denetimlerimiz sıklaştırılmıştır." dedi.

Öte yandan halen taslak halinde olan ve TBMM'ye sevk edilen yenilikler hakkında da bilgi veren Kacar şunları söyledi:

"Mevcut yasanın kapsam alanlarının genişletilmesi halinde bundan böyle açıkta teşhir edilen sigaralar kapalı dolaplarda satılacak. Çocuk parklarında ise sigara içme yasaklanacak, normal parklardaki içim alanları da belediyelerce belirlenecek. Kalabalık hastanelerin giriş ve çıkış kapılarının önü için de sigara içmek için mesafe şartı aranacak."