Alçak saldırının şifreleri tümüyle çözüldü

Alçak saldırının şifreleri tümüyle çözüldü

Beşiktaş'taki hain saldırıyla ilgili karanlıkta bir nokta kalmadı. Kandil'deki talimatın ardından başlayan alçak eylemin tüm kodları çözüldü.

İstanbul’da düzenlenen kalleş saldırının detayları tespit edildi. Buna göre talimat Kandil’den geldi. Kanlı planı “Lice kırsalı” düzenledi. Canlı bomba ‘Murat’ kod adlı, bombalı aracı patlatan ise ‘Erdal’ kod adlı haindi! Teröristler aralarında; ‘İstanbul’, ‘Eylem’, ‘Yapan Arkadaşlar Derweş ve Erdal’, ‘Sicil’, ‘Lice’, ‘Özel Kuvvet’, ‘Alabilir’, ‘TAK’ şeklinde şifreli telsiz konuşması gerçekleştirdi...

Takvim gazetesinden Erkam Çoban'ın haberine göre Türkiye'nin geçtiğimiz Cumartesi akşamı yüreği yandı. Eli kanlı terör örgütü PKK, İstanbul'da Vodafone Arena Stadyumu'nun yakınındaki Çevik Kuvvet polislerimizi hedef aldı. Kalleş saldırıda 36'sı emniyet mensubu, 8'i sivil toplam 44 kişi şehit olurken, 155 vatandaş da yaralandı. Şehitlerimiz cennete uğurlanırken güvenlik güçlerimiz kalleş saldırıyı aydınlatmak için düğmeye bastı. Saldırının detayları tek tek ortaya çıkartıldı. Buna göre bombalı araç ve canlı bomba saldırısı Çevik Kuvvet personelini taşıyan otobüs ile Çevik Kuvvet polisinin toplanma noktasını hedef aldı. Ardından ekipler MOBESE ve EDS taramasında aracın plakasına ulaştı.

 

KİLİT İSİM TEK TEK ANLATTI

Saldırıda kullanılan 34 UG 0838 plakalı Chevrolet Aveo marka aracın 6 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da Tufan Beyhan isimli şahıs tarafından satın alındığı anlaşıldı. Gözaltına alınan Beyhan'ın PKK faaliyetlerinden dolayı sabıkası bulunduğu saptandı. Ayrıca Beyhan'ın akrabasının terör örgütü PKK'nın sözde Bitlis'in Garzen bölge sorumlusuyken terörle mücadele operasyonlarında öldürüldüğü ortaya çıktı. Beyhan, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifadesinde saldırıyı gerçekleştiren teröristleri Murat ve Enes kod adlarıyla tanıdığını ayrıca saldırıda kullanılan aracı örgüt mensuplarına kendisinin teslim ettiğini anlattı. Bu ifadelerden yola çıkan ekipler, Murat kod adlı teröristin canlı bomba saldırısını, Erdal kod adlı teröristin ise bombalı araç saldırısını gerçekleştirdiğini saptadı. Polis saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin sahte kimlik kullandıklarını da belirledi. Kalleş saldırının düğmesine ise Kandil'den basıldığı, Diyarbakır Lice kırsalının organizasyonu planlayıp gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bomba yapımında kullanılan malzemelerin, saldırıyı gerçekleştiren teröristler tarafından Lice kırsalında temin edildiği de elde edilen bulgular arasındaydı. Saldırı sonrası örgüt üyeleri telsiz üzerinden şifreli olarak saldırının bilgisini de paylaştı. Teröristler aralarında; 'İstanbul', 'Eylem', 'Yapan Arkadaşlar Derweş ve Erdal', 'Sicil', 'Lice', 'Özel Kuvvet', 'Alabilir', 'TAK' şeklinde şifreli telsiz konuşması yapıldı. Bombalı yüklü araç ile gerçekleştirilen saldırıda TNT/RDX/PETN/PİKRİT asit karışımı kullanıldığı, uzaktan kumanda ve zaman ayarlı elektronik devre ile hazırlandığı tespit edildi. Aracın 400 kilogram bomba yüklü olduğu ortaya çıktı. Maçka Parkı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında ise TNT/RDX/PETN karışımı kullanıldığı, çivi parçaları ile güçlendirildiği belirlendi.

sadsad.jpeg
* PKK'lı hainler, kanlı saldırıyı bomba yükledikleri bu araçla gerçekleştirdi.

YABANCI ÜLKE PARMAĞI VAR

İStanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Beşiktaş'taki saldırıda kullanılan patlayıcının 400 kilogramlık RDX, PETN ve TNT 'den oluştuğunu söyledi. Patlayıcının yabancı bir devlet tarafından temin edilmiş olabileceğini belirten Çalışkan, "Bunlar fabrikasyon tipi patlayıcılar. Yani bir devlet envanterine kayıtlı olması gerekiyor. Rahat bulunabilecek patlayıcılar değil. Bu da arkasında devlet desteği olduğunu gösteriyor. Saldırıyı bölücü terör örgütü PKK'nın yaptığı kesin" diye konuştu.
.

Takvim