''Algı yönetim merkezi'' kuruldu

''Algı yönetim merkezi'' kuruldu
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bünyesinde ‘Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ kuruldu. Yeni yapının "Türkiye’ye karşı yürütülen her tür manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyette bulunacağı" ifade edildi.

İletişim Başkanlığı teşkilatının yapısında değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan değişiklikle, İletişim Başkanlığı’nın bünyesine, ‘Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ dahil edildi. Bu dairenin görevlerinden biri şöyle tanımlandı:

“Türkiye Cumhuriyetine karşı yürütülen psikolojik harekât, propaganda ve algı operasyonu faaliyetlerini belirleyerek her tür manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyette bulunmak.”

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararda, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı’yla ilgili olarak ayrıca şu görev tanımları yapıldı:

‘İLGİLİ KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMAK’

“a- Devletin stratejik amaç ve hedefleri ile Devletin ve milletin menfaatleri doğrultusunda gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde uygulanacak stratejik iletişim politikalarını belirlemek.

b- Ulusal ve uluslararası alanda stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerini yürütmek ve bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak.”