Alkollüyken ölümlü kazaya karışan kaymakama yeni görev iddiasına yalanlama

Alkollüyken ölümlü kazaya karışan kaymakama yeni görev iddiasına yalanlama
Güncelleme:

Diyarbakır'da alkollü kullandığı araçla 13 yaşındaki çocuğa çarpıp ölümüne neden olan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandığı iddiası yalanlandı.

Bismil ilçesi Akpınar Mahallesi'ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil- Batman Karayolu'nun kesiştiği noktadaki trafik ışıklarında 15 Temmuz'da Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun kullandığı resmi araç, yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammet Ç.'ye, ardından da başka bir araca çarpmıştı. Yaralanan Ç. kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, 0.27 promil alkollü çıkan Kaymakam Sinanoğlu tutuklanmıştı.

YENİ GÖREVE ATANDIĞI İDDİA EDİLDİ
Öte yandan dün de Server Sinanoğlu'nun Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandığı öne sürüldü. Kararname ile Sinanoğlu'nun yerine ise Ağrı'nın Tutak Kaymakamı Enis Aslantatar atandı.

"GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA HALİ DEVAM ETMEKTEDİR"
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise "Bazı basın yayın organlarında Batman Gercüş Kaymakamı iken ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasına karışan Server Sinanoğlu ile ilgili çıkan haberler ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Server Sinanoğlu hakkında Bakanlığımızca görevden uzaklaştırma işlemi yapılmış, Gercüş Kaymakamlığı'na ise başka bir kaymakam ataması yapılmıştır. Kadrosu Taşra Hukuk Müşavirliğine alınan Server Sinanoğlu'nun görevden uzaklaştırma hali devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak gerek adli soruşturma gerekse Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişi marifetiyle idari soruşturma sürmektedir" denildi.

İHA