Alman Bakan Demirtaş'ı ziyaret edecek mi ?

Alman Bakan Demirtaş'ı ziyaret edecek mi ?

Ankara'ya gelecek olan Almanya Dışişleri Bakanı tutuklu olan Demirtaş'ı ziuaret edecek mi

Ankara'ya gelecek olan Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'in tutuklu HDP'lileri ziyaret etmek istediği, ancak bunun mümkün olmayacağı belirtildi.

Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyaretler 2 kez ‘son dakikada’ reddedilen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in Ankara’ya gerçekleştireceği 3 günlük ziyaretle ilgili konuşan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer, bakanın Ankara'da ‘mümkün olduğunca geniş kapsamlı ve derin diyaloğu’ hedeflediğini ifade etti.

Bakan Steinmeier'in pazartesi akşamı Ankara'ya hareket etmeden önce Brüksel'de AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılacağını kaydeden sözcü, gündemdeki konular arasında Türkiye'deki son gelişmelerin de bulunduğunu söyledi.

TUTUKLU HDP’LİLERİ ZİYARET EDECEK Mİ?

"Bakan Steinmeier'in HDP'nin eş genel başkanlarının bulunduğu cezaevini ziyaret edecek mi?” sorusuna karşılık ise Schäfer hazırlıklar sürdüğü için somut bir yanıt veremeyeceğini söyledi.

"BAKAN'IN ÇANTASINDAKİ KONULARDA BİRİ HDP"

Steinmeier'in çantasındaki konulardan birinin ‘tutuklu HDP'li vekiller’ olduğunu belirten Schäfer, ancak bu vekillerin tutuklu bulunduğu cezaevleri Ankara'da olmadığı için ziyaretin ‘lojistik olarak mümkün olmadığını’ kaydetti.

"Bakan Steinmeier, HDP'li vekillerin serbest bırakılması için çaba gösterecek mi” sorusuna ise Schäfer, “Alman hükümetinin bu konuda gereken açıklamayı yaptı, bu vekillerin parlamentoda çalışmalarını sürdürebilmesi için gereken çabayı göstereceğiz” cevabını verdi.