ALMAN GENÇLERİN SAHTE İÇKİDEN ÖLÜMÜ DAVASI

ALMAN GENÇLERİN SAHTE İÇKİDEN ÖLÜMÜ DAVASI

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 2009 yılında aldıkları alkol sonrası komaya giren 7 Alman öğrenciden 3'ünün ölümü, 4'ünün zehirlenmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Tutuklu sanıklar Halil İbrahim Emmez ve Cengiz Emmez'in tahliye talepleri redde

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 2009 yılında aldıkları alkol sonrası komaya giren 7 Alman öğrenciden 3'ünün ölümü, 4'ünün zehirlenmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Tutuklu sanıklar Halil İbrahim Emmez ve Cengiz Emmez'in tahliye talepleri reddedilirken dava 9 Eylül tarihine ertelendi.

2009 yılında Kemer'e tatile gelen Türk ve Alman 11 öğrenciden alkol alan Rafael Neca'nın (21) Antalya'da, Jean Piere Follkers (18) ve Jan Lange'nin (18) özel ambulans uçakla götürüldükleri Almanya'da ölümü, Dustin Krabbe (19), Hendrik Barkow (19), Vanessa Cwiklinksi (19) ile Vincent Fayerabend'in zehirlenmesiyle ilgili davaya bugün Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar, sahte içki üretimi yaparak olayın yaşandığı otele sattığı iddia edilen şirketin ortağı ve yöneticilerinden Cengiz Emmez ile kardeşi Halil İbrahim Emmez ile tutuksuz sanıklar Emine Emmez, Mesude Emmez, otelin satın alma müdürü Vedat Karagülmez, otelin genel müdürü Gürsel Özcan, genel müdür yardımcısı Osman Kafadar, otelin garsonu Sadettin Özcan, otel işletmecisi Beyhes Yüksel, otelin yiyecek ve içecek sorumlusu Önder Sağlam, şirket çalışanı Aytekin Yıldırım katıldı.

Duruşmada hayatını kaybeden Rafael Neca'nın babası Lars Neca hazır bulunurken, Alman gençlerin diğer yakınlarını da Avukat Deniz Yıldırım temsil etti.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Cengiz Emmez, 27 aydır suçsuz yere cezaevinde yattığını öne sürerek tahliyesini istedi. Söz konusu otele 60 şişe alkollü içecek verdiğini ve bunların hepsinin faturası olduğunu belirten Emmez, şöyle konuştu: "Verdiğim şişelerin hepsinin barkotu ve bandrolü üzerindedir. Olaya karışan siyah kapaklı hiçbir içki şişesinin benimle alakası yoktur. Benim verdiğim şişelerin siyah kapakları vardır. Otel benim gibi içki satan diğer firmalardan da içki alımı yapmıştır. Faturalarımda

bütün kayıtlar mevcuttur."

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Halil İbrahim Emmez ve Cengiz Emmez'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı

erteledi. Alman gençlerin öğretmeni Albrech Dirk Stuv'ın ifadesinin alınmasını talep etti. Mahkeme ifade vermesi beklenen Alman öğretmen Albrech Dirk Stuv'un hayatını kaybettiğinin öğrenilmesi ve akıbetinin ne olduğu için Almanya'dan gelmesi beklenilen ve bazı eksik belgelerin tamamlanması amacıyla davayı 9 Eylül tarihine erteledi.

Rafael Neca'nın babası Lars Neca, duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.