Alman medyasından şoke eden iddia !

Alman medyasından şoke eden iddia !

Türkiye'nin Almanya'da görev yapan diplomatlarından 3'ünün Almanya'ya iltica talebinde bulunduğu iddia edildi.

Türkiye'nin Almanya'daki misyonlarında görev yapan 3 diplomatın Almanya'ya iltica etmek için başvuruda bulundukları iddia edildi.

Süddeutsche Gazetesi-Batı Almanya Radyo Televizyonu (WDR)-Kuzey AlmanyaTelevizyonu'nun (NDR) ortaklaşa verdiği habere göre, Türkiye'nin Almanya'daki misyonlarında 8 diplomatın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı olduğu gerekçesiyle diplomatik pasaportlarının iptal edildiği ve bunlardan üçünün de Almanya'ya iltica başvurusunda bulundukları ifade edildi. 

Hükümet çevreleriyle Dışişleri Bakanlığına dayandırılan haberde, iltica eden 3 kişi arasında özellikle Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğindeki görev süresi sona eren ve Türkiye'ye dönmeyen Almanya'da da nerede olduğu bilinmeyen Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı'nın da bulunduğu öne sürüldü.

Haberde ayrıca, Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) bu müracaatlar hakkında henüz bir karar vermediğine işaret edilerek, iltica başvurusu meselesinin Türkiye ile Almanya arasında yeniden başka bir krize yol açabileceği yorumunda bulunuldu.

Haberde diğer diplomatların Türkiye'ye döndükleri ancak bu rakamın daha da artabileceği vurgulandı.

AA