Alman Şair, Şiirlerini Üsküdarlılar İçin Okudu

Alman Şair, Şiirlerini Üsküdarlılar İçin Okudu

2'nci Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali'ne katılan Alman Şair Achim Wagner, İkinci Bahar Kahvesi'nde düzenlenen etkinlikte şiirlerini Almanca ve Türkçe...

2'nci Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali'ne katılan Alman Şair Achim Wagner, İkinci Bahar Kahvesi'nde düzenlenen etkinlikte şiirlerini Almanca ve Türkçe okudu. Alman Şair, "Türkiye'de en çok sevdiğim şair Cemal Süreya. Şiirlerini çok seviyorum" dedi.

Dünyanın 15 farklı ülkesinden 33 şair 2'nci Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali'nde buluştu. Festival kapsamında İkinci Bahar Kahvesi'nde düzenlenen programda Almanyalı şair Achim Wagner kaleme aldığı şiirleri Türkçe ve Almanca olmak üzere şiirseverler için okudu.

"TÜRKİYE'DE EN ÇOK SEVDİĞİM ŞAİR CEMAL SÜREYA"

Festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Alman Şair Wagner, "Öncelikle ben çok mutlu oldum diyebilirim. Çok güzel bir mekan, çok güzel bir etkinlik, çok seviyorum böyle sohbetleri. Şiiri sürekli öğreniyorum. Büyük ustalardan yeni bir şey yeni bir deneyim oluyor. Türkiye'de en çok sevdiğim şair Cemal Süreya. Çok seviyorum şiirlerini. Almanya'ya ile Türkiye arasında büyük farklar var. Hava farkı var, coğrafya farkı var, kültür farkı var. Ben ama iki kültür arasında yaşamayı çok seviyorum" dedi.

Öte yandan, İkinci Bahar Kahvesi'nde bulunan 71 yaşındaki Ayhan Donat "Şükür" ismini verdiği şiirini okudu.