Alman Winkler'ı Arama Çalışmaları

Alman Winkler'ı Arama Çalışmaları

İSTANBUL (AA) - Kocaeli'de, içinde kayıp Alman vatandaşı Rita Darı Winkler'ın cesedinin olabileceğinden şüphelenilen bir varilin bulunmasının ardından,...

İSTANBUL (AA) - Kocaeli'de, içinde kayıp Alman vatandaşı Rita Darı Winkler'ın cesedinin olabileceğinden şüphelenilen bir varilin bulunmasının ardından, Winkler'ın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen kişinin gözaltına alınan kardeşi adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Winkler'ın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen A.K.S. tarafından öldürülerek gömüldüğü iddiası üzerine başlatılan çalışma neticesinde, içinde Winkler'ın cesedi olabileceğinden şüphelenilen varilin bulunmasının ardından A.K.S'nin erkek kardeşi H.S'yi gözaltına aldı.

Polis ekiplerinin, Gölcük'te bulunan görgü tanıklarının "A.K.S'nin bir yakınına ait iş yerinin önüne kardeşi H.S. ile gelerek bir varil gömdüler" ihbarı üzerine H.S'yi gözaltına aldığı belirtildi.

Şüphelinin emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddettiği, olayla bir ilgisinin bulunmadığını belirttiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Polis ekipleri olayı aydınlatmak için telefon kayıtlarını ve güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alırken, olayla ilgili aranan A.K.S'nin Almanya'da olduğu ve orada tedavi gördüğü hastaneden çıkış yaptığı belirtildi.

Öte yandan Winkler'ın yakınlarının cesedi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu'na gideceği öğrenildi.

Erkek arkadaşıyla buluşmak için İstanbul'a geldiği belirtilen Rita Darı Winkler'dan, 10 Mart'dan bu yana haber alınamıyordu. Ailesinin 18 Mart'ta kayıp başvurusu yaptığı Rita Darı Winkler'ın cesedinin olabileceğinden şüphelenilen bir varil Kocaeli'nde erkek arkadaşı olduğu iddia edilen A.K.S'nin bir yakınına ait iş yerinde gömülü bulunmuştu.