Almanya'nın hesabı görüldü

Almanya'nın hesabı görüldü

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı’nın Alman polisi tarafından alıkonulmasına Türkiye’den yanıt gecikmedi. Alman diplomatlar, Atatürk Havalimanı’nda bir saat süren sorgulama sonrası Türkiye’ye girebildi.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'da havalimanında alıkonmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'misliyle karşılık vereceğiz' açıklamasıyla birlikte Alman diplomatlar için benzer uygulama başlatıldı.
Bahçekapılı'nın Almaya'da uğradığı skandal uygulamaya Türkiye gereken cevabı verdi. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Köln kentine yaptığı seyahat sırasında pasaport ve kimliklerinin bulunduğu çantayı çaldırdı. Bahçekapılı, karakola gerekli şikayette bulunmasına rağmen Türkiye'ye dönerken havalimanında Alman polisince alıkonularak kötü muameleye maruz bırakıldı.

AYNI KARŞILIK VERİLDİ

Alman Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, gereken tepki gösterildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uygulamaya tepki göstererek “Misliyle karşılık verilecektir” sözlerinin ardından önceki akşam saat 19.00'dan itibaren Alman diplomatlar için benzer uygulama başlatıldı. Önceki akşam itibariyle başlayan uygulamayla birlikte Türkiye'ye gelen veya Türkiye'den çıkmak isteyen Alman diplomatlar bir süre bekletiliyor.

İKİ SAAT BEKLETİLDİLER

Bakanlıktan gelen talimat uyarınca pasaport kontrol noktasına gelen diplomatlar, geniş bir inceleme ve araştırma yapılmak için yaklaşık iki saat bekletildikten sonra geçirildi. Bu uygulama sırasında dört diplomatik pasaportu taşıyan Alman diplomatın uçağını
kaçırdığı öğrenildi.

AA