Almanya'yı fırtına ve sel vurdu: 4 ölü

Almanya'yı fırtına ve sel vurdu: 4 ölü

Almanya'nın güneyinde etkili olan sel ve fırtına 4 can aldı.

 Almanya’nın güneyinde etkili olan fırtına ve selde dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Baden-Württemberg eyaletinin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Schwaebisch Gmünd kentinde su basan tren alt geçidinde mahsur kalan bir kişi ve onu kurtarmak isteyen itfaiye erinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, Weissbach kentinde de 60 yaşındaki bir kişinin, evinin garajını su basması sonucu yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Aalen polisi de eve giderken yağmurdan korunmak için üst geçidin altına sığınan 13 yaşındaki kız çocuğunun, raylara yaklaştığı için tren çarpması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Baden-Württemberg eyaletinin kuzeyindeki Braunsbach kentinde bir nehrin taştığı, meydana gelen sel nedeniyle bir evin yıkıldığı, çok sayıda binanın zarar gördüğü belirtildi. Bavyera eyaletinin Ansbach kentinde de gece etkili olan sağanak yüzünden evlerin bodrum katlarını su bastı.

Baden-Württemberg ve Bavyera eyaletinin birçok bölgesinde araçlar selde sürüklendi, bazı yollar trafiğe kapatıldı, Würzburg ile Ansbach arasındaki tren seferleri yapılamadı.

Künzelsau Belediye Başkanı Stefan Neumann, şehir merkezine girişlerin sel nedeniyle kapatıldığını, eğitime ara verildiğini söyledi.

Rheinland-Pfalz eyaletinin bazı bölgelerinde de sel ve fırtınanın etkili olduğu bildirildi.

 

AA