ALO SÜT PROJESİ -İZMİRİN TİRE İLÇESİNDE MOTOSİKLETLERLE EVLERE SÜT SERVİSİ YAPILMASINI İÇEREN ALO SÜT PROJESİ BAŞLATILACAK -TİRE SÜT KOOPERATİFİ BAŞKANI ESKİYÖRÜK: -ÇOCUKLARIMIZ HER SABAH OKULA GİTMEDEN ORGAN

ALO SÜT PROJESİ     -İZMİRİN TİRE İLÇESİNDE MOTOSİKLETLERLE EVLERE SÜT     SERVİSİ YAPILMASINI İÇEREN ALO SÜT PROJESİ BAŞLATILACAK     -TİRE SÜT KOOPERATİFİ BAŞKANI ESKİYÖRÜK:     -ÇOCUKLARIMIZ HER SABAH OKULA GİTMEDEN ORGAN

İzmir'in Tire ilçesinde, motosikletlerle evlere süt servisi yapılmasını içeren "Alo Süt" projesinin hayata geçirileceği bildirildi.

İzmir'in Tire ilçesinde, motosikletlerle evlere süt servisi yapılmasını içeren "Alo Süt" projesinin hayata geçirileceği bildirildi.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede süt tüketiminin, gelişmiş ülkelerdeki düzeylere ulaşmasının önem taşıdığını, hazırladıkları projenin yaygınlaşmasının bu hedefe katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Eskiyörük, haziran ayından itibaren Tire'de ve İzmir kent merkezinde "Alo Süt" uygulamasına başlanmasının planlandığını anlatarak, şu bilgileri verdi:

"Bölgede üretilen süt, motosikletli dağıtıcılar vasıtasıyla abone olar tüketicinin ayağına kadar götürülecek. Bakkalda, markette geçerli olan fiyattan evlere süt servisi yapacağız. Çocuklarımız her sabah okula gitmeden önce organik süt içebilecekler. Ev hanımları süt almak için çarşıya ve markete gitmek zorunda kalmayacak. Bu çok önemli bir hizmettir. Süt tüketiminin çok düşük olduğu ülkemizde, bu projenin her yere örnek olmasını istiyoruz. Sağlıklı nesiller için süt tüketiminin teşvik edilmesi lazım. Bu projeyle üretici de tüketici de kazanacak."

Kooperatif üyesi üreticilerden topladıkları sütleri değerlendirmek ve uygun fiyata satmak için sürekli pazarlama arayışında olduklarını ve yeni projeler araştırdıklarını belirten Eskiyörük, "Tüketiciyle direkt bağlantı sağlayacak bu proje motosikletler aracılığı ile yürütülecek. Örnek mobil süt dağıtım aracımızı aldık. Soğuk depoya sahip olacak motosikletlerle kentin her yerine sütleri sağlıklı şekilde taşıyarak, tüketicinin ayağına kadar götüreceğiz" dedi.

Eskiyörük, projenin başka olum yönlerinin de bulunduğunu anlatarak, "Bunlardan biri işsiz gençlere istihdam imkanı verilmesi. Gençlerimiz uygun şartlara sahip motosikletlerle bize gelerek, süt dağıtıcısı olabilecekler. Birçok gencimize yeni bir iş kapısı açılacak. Özellikle üniversitede okuyan ve harçlığını çıkarmak isteyen gençlerin bundan yararlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Motosiklet alamayacak durumda olanlara destek verebileceklerini belirten Eskiyörük, "Gençlere kazançlarından kesme yöntemi ile mobil süt dağıtım aracı sahibi yapmaya hazırız" dedi.