Alp Buğdaycı toprağa verildi

Alp Buğdaycı toprağa verildi

Tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde ölü bulunan eski haber spikeri Alp Buğdaycı'nın avukatı cenazede çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde ölü bulunan eski haber spikeri Alp Buğdaycı bugün son yolculuğuna uğurlandı. Buğdaycı için Karacaahmet Şakirin Cami'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Alp Buğdaycı'nın annesi Nesrin Buğdaycı, yakınlarına sarılıp gözyaşı döktü. Amerika'dan cenaze için gelen Alp Buğdaycı'nın ağabeyi Ahmet Buğdaycı ve kız kardeşleri Sibel ve Çiğdem de taziyeleri kabul etti. Buğdaycı ailesinin hiçbir ferdi gazetecilerle konuşmak istemedi. Aile adına açıklamayı aynı zamanda dava sürecinde avukatlığını yapan arkadaşı Haydar Yalçınoğlu yaptı.

BİR DAVADAN İKİ CİNAYET ÇIKTI

Aynı davadan yargılanan Alp Buğdaycı'nın da Metin Kaçan'ın da arkadaşı olduğunu ve her ikisinin de bugün ölmüş olduğunu söyleyen Yalçınoğlu, "İçeri düşmüş olan mahkum, devletin namusudur. Bunu orada koruyamıyorsa, dükkanı kapatıp gitsinler. Bu adliye eliyle işlenmiş cinayettir. Bir davadan iki cinayet çıktı" dedi.

Alp Buğdaycı toprağa verildi

"SAİKLERLE KARAR VERİLDİ"

Dava sürecinde gelen bütün bilirkişi raporlarının hiçbirinde tecavüz olgusuna rastlanmadığının söylendiği ve hakimlerin toplumsal baskıyla karar verdiğini belirten Yalçınoğlu, "Eğer saiklerle hukuk yapılacaksa orda zaten yaşanılamaz" dedi.

Alp Buğdaycı toprağa verildi

"ŞÜPHELERİM VAR"

Ölüm konusunda şüpheleri olduğunu da söyleyen avukat Yalçınoğlu, "Adliye eliyle işlenmiş bir cinayettir. Onu orada 21 yıl sonra tıkıyorsunuz, ıstırap çekmiş bir insanı. Adli Tıp raporu çıktığında bu açığa çıkacak" diye konuştu.

KARACAAHMET'E DEFNEDİLDİ

Alp Buğdaycı'nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.

DHA