Altın olduğunu duyunca...

Altın olduğunu duyunca...

Bilecik'te bir inşaatta altın ve tarihi eser bulunduğu iddia edilince olanlar oldu.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bir inşaatın hafriyat çalışmaları sırasında tarihi eser ve altın bulunduğu iddiaları ayyuka çıkınca arsa sahiplerinin isteği üzerine alanda kazı çalışması yapıldı.

Sosyal Güvenlik Merkezi binasının hemen yanında bulunan arsada yapılacak inşaat için temel kazma çalışmaları esnasında alanda birkaç adet küp bulunduğu belirtildi. Kepçenin çalışmaları sırasında içerisinde toz olduğu iddia edilen küplerin bulunmasıyla temel kazma çalışmaları durduruldu. Durumun arsa mirasçılarına ulaşmasıyla bazı mirasçıların arsada altın bulunduğu ve diğer mirasçılar tarafından kaçırıldı iddiası ve şikâyeti üzerine arsada polis ekiplerince güvenlik önlemleri alındı. Kazı çalışmalarına polis ekipleri ve müze görevlisi arkeologlar eşliğinde devam edildi.

İnşaat çalışması yapan müteahhit firma yetkilisi, alanda altın bulunduğu söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yetkili, yer sahiplerinden birinin rüyasında arsalarında altın bulunduğunu iddia etmesi üzerine olayın netlik kazanması için polis ve arkeologlar nezaretinde kazı çalışması yapıldığını söyledi.

Kazı çalışmaları gün boyu devam ederken iddia edildiği gibi herhangi bir altın bulgusuna rastlanamadı. Ancak tarihi eser niteliği taşıyabileceği iddia edilen bir taş yapıt bulunuldu. Bulunan taş yapıtın alınarak gerekli incelemenin yapılabilmesi için müzeye götürüleceği belirtildi.

Arsanın içi ve çevresi gün boyu arsa mirasçılarının yanı sıra definemeraklılarıyla doldu taştı. Kazı çalışmalarının sona ermesiyle birlikte inşaat çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceği kaydedildi.