Altın ve Euro'nun ardından Dolar'dan da yeni rekor

Altın ve Euro'nun ardından Dolar'dan da yeni rekor
Güncelleme:

Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem dövizin hem de değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki hızlı yükselişi devam ediyor. Dolar, Euro ve gram altın peş peşe yeni rekor seviyelere ulaştı. İşte 14 Nisan Cuma itibariyle Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Kritik 14 Mayıs seçimlerine tam 1 ay kala piyasalar alev aldı. Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere döviz ve değerli metaller rekor üstüne rekor kırıyor. Haftanın son işlem gününde döviz ve değerli metaller gibi kripto para piyasaları da yükselişe geçti.

Türk Lirası karşısında yeniden yükselişe geçen Dolar, Euro ve altından rekor üstüne rekor geldi. TL depremden bugüne dolar karşısında yüzde 2.7 değer kaybederken, piyasalarda Merkez Bankası'nın (TCMB) son bir yılda yaptığı yüzlerce düzenlemeye yeni eklediği değişiklikler ile seçim gündemi takip ediliyor.

Piyasada aksini düşünenler olsa da seçimlerin ardından kim kazanırsa kazansın daha alışılagelmiş politikaların öne çıkacağı beklentisi arttı. Bu beklentiye rağmen seçimlere kadar kamu kontrollü politikalarda değişiklik beklenmiyor.

Analistler, ABD'de bu hafta açıklanan enflasyon verilerinin yatırımcıları nispeten rahatlattığını kaydederek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek toplantıda da 25 baz puan faiz artırdıktan sonra şahin politikalarına son vereceği öngörüsünün güçlendiğini bildirdi.

Dolar, Euro ve Sterlin 

Kripto paralar

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor. 

Güne 30 bin 707 Dolar'dan başlayan Bitcoin 30 bin 631 Dolar'dan, 
2.112 Dolar'dan başlayan Ethereum ise 2.098 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Güne 86,32 Dolar'dan başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 85,79 Dolar'dan işlem görüyor.