Ampute Futbol Milli Takımı şampiyonaya Aksarayda hazırlanıyor

Ampute Futbol Milli Takımı şampiyonaya Aksarayda hazırlanıyor

İki dünya üçüncülüğü, bir Avrupa ikinciliği apoletli Ampute Futbol Milli Takımı, Rusya'da 7-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak Dünya Şampiyonası'na zirve parolası ile hazırlandı.

İki dünya üçüncülüğü, bir Avrupa ikinciliği apoletli Ampute Futbol Milli Takımı, Rusya'da 7-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak Dünya Şampiyonası'na zirve parolası ile hazırlandı.

Ampute Futbol Milli Takımı, 7-14 Ekim tarihleri arasında Rusya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na Aksaray Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde hazırlanıyor. 12 ülkenin mücadele edeceği Dünya şampiyonası için yoğun bir çalışma dönemi geçiren milliler, grubunda son dünya şampiyonu Özbekistan, İngiltere, Ukrayna, Japonya ve Liberya ile ilk iki mücadelesi verecek.

Diğer grupta ise ev sahibi Rusya'nın yanı sıra Arjantin, İran, Gana, Polonya ve El Salvador zirve için uğraş verecek.

A Milli Takım Teknik Patronu Halil İbrahim Köprülü, Türkiye'nin bu spor dalında artık rüştünü ispat ettiğini belirterek, "Ülkemizde ampute futbol çok geç başlamasına rağmen geçen süre içinde büyük deneyimler edindik. İki Dünya üçüncülüğünün yanı sıra bir de Avrupa ikinciliği ile rüştümüzü ispatladık. Rusya'da Dünya şampiyonasında ise gözümüzü zirveye diktik." dedi.

GANA MİLLİ TAKIMI İLE ORTAK KAMP

Şampiyonadaki rakiplerden Gana Ampute Milli Takımı ile Aksaray'da ortak bir kamp yapacaklarını da sözlerine ekleyen Halil İbrahim Köprülü, "1 ve 3 Ekim tarihlerinde misafirlerimizle iki hazırlık maçı yapmayı planladık. Daha sonra 4 Ekim Perşembe günü Gana Milli Takımı oyuncuları ile birlikte şampiyonanın yapılacağı Rusya'ya gideceğiz." ifadesini kullandı.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nı futbolcularla birlikte milli takım kampında izlediklerini ve çok heyecanlandıklarını belirten Köprülü, "Ancak 'biz neden orada yokuz' diye de sormadan edemedik. Seyir zevki ve şov yönü ile ampute futbol mutlaka Paralimpik Oyunları'nda yer almalı. Bu konuda Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin (TMPK) yaptığı çalışmaları yakından izliyoruz ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda ampute futbolunda yer alacağına inanıyoruz." diye konuştu.

MİLLİ TAKIM ADAY KADROSU HAZIR

Türkiye, Rusya'daki Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'na şu kadro ile gidecek:
Kafile Başkanı Elvan Uğurlu (BESF Asbaşkanı)
Halil İbrahim Köprülü (Milli Takım Teknik Direktörü)
Futbolcular:
Fatih Karakuş (Gaziantep Şahinbey Belediye)
Furkan Arslan (Samsun Engellilergücü)
Selim Karadağ, İsmail Temiz, Ali Budak, Rahmi Özcan, Barış Telli, Fatih Şentürk, Şehmus Erdinç (Yenimahalle Belediyesi)
Mehmet Mutlu Kalak, Osman Çakmak, Feyyaz Gözaçık, Nurettin Balkaya (Karagücü)
Serkan Dereli (İstanbul Özürlüler).

CİHAN