Anadolu Eksen Büro Sen Genel Başkanı Güçlü:

Anadolu Eksen Büro Sen Genel Başkanı Güçlü:

"Gelir İdaresinin 4 bin 200 çalışanı, kurum içi gelir uzmanlığı sınavının açılmasını istiyor"

ANKARA (AA) - Anadolu Eksen Büro Sen Genel Başkanı Serkan Güçlü, Gelir İdaresi Başkanlığının 4 bin 200 çalışanının kurum içi gelir uzmanlığı sınavının açılmasını istediğini belirtti.

Güçlü, yaptığı yazılı açıklamada, gelir uzmanlığı sınavının son olarak 2012 yılının Şubat ayında yapıldığını anımsattı.

Söz konusu sınava eğitim, sağlık, kış koşulları ve özel nedenlerle giremeyen çok sayıda çalışanın bulunduğuna dikkati çeken Serkan Güçlü, şunları kaydetti:

"Gelir İdaresi bünyesinde 2015'in Aralık ayı itibarı ile 42 bin 126 personel bulunmaktadır. Söz konusu personelin 15 bin 496'sı memur ve diğer personel olarak tanımlanmakta. Bunlar arasında 2015'in Aralık ayı itibarıyla 4 yıllık fakülte mezunu olup sınav açılmasını bekleyen 4 bin 200 çalışan bulunmakta. Bu sayı, bu yılın haziran ayı itibarıyla okullarından mezun olacak arkadaşlarla 5 bini geçecek."

Gelir İdaresi Başkanlığının yaptığı tüm görevde yükselme sınavlarında, "gelir uzmanı" veya "şef" olma ön şartının bulunduğunu belirten Güçlü, "Bu durum, söz konusu arkadaşlarımızın görevde yükselmesinin önünde engel. Bu bağlamda, Gelir İdaresinin 4 bin 200 çalışanı, kurum içi gelir uzmanlığı sınavının açılmasını istiyor. Sınavın açılmasıyla çalışma barışı artacak, kurumda çalışma verimliliği yükselecektir." ifadelerini kullandı.

Etiketler gelir idaresi